vestnik

(VIDEO) Med prejemniki nagrade Gospodarske zbornice Slovenije tudi Pomurec

Vestnik.si, 5. 3. 2024
GZS
Dragan Mešič je prejemnik nagrade GZS.
Aktualno

Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke so gospodarstvenikom podelili že 56 leto zapored. Med letošnjimi dobitniki je tudi Dragan Mešič, direktor podjetja Megras iz Murske Sobote.

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma danes podelila nagrade GZS gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja. Nagrado za leto 2023 so prejeli Dragan Mešič, direktor podjetja Megras iz Murske Sobote, Janko Koprivec, ustanovitelj, lastnik in prokurist podjetja Siliko iz Vrhnike, Robert Medle, direktor podjetja Roletarstvo Medle iz Novega mesta in Milan Košeljnik, direktor podjetja Kolding iz Prevalj. 

gzs, nagrada-gzs
Damjan Anželj
Dragan Mešič je prejemnik nagrade GZS.

Nagrada GZS je najstarejše tovrstno priznanje v Sloveniji, njeno vodilo so izjemni dosežki trajnejšega pomena, letošnja rdeča nit podelitve pa je bila umetnost vodenja. 

Omenjeno nagrado je doslej prejelo 364 gospodarstvenikov in 30 gospodarstvenic, ki jih izbere komisija za nagrade GZS. Letos je tej predsedoval Martin Novšak, nagrajenec GZS, ter člani Tomaž Berginc, Emil Marinšek, Petra Melanšek, Igor Kastelic, Jernej Zupančič in Ariana Grobelnik.

Dragan Mešič izhaja iz družine, v kateri se obrtništvo prepleta že več generacij. Znanje, ki ga je pridobil v družinskem podjetju, je izpopolnjeval z izobraževanjem. Podjetje Megras je bilo ustanovljeno leta 1991 in je poslovno uspešen dobavitelj prirobnic na trgih Evrope in širše. Podjetje je tudi v času kriz v zadnjih treh letih ohranilo stabilnost in celo izboljšalo prodajo, veliko pozornosti so namenili krepitvi prodaje glavnega izdelka prirobnic obstoječim in novim kupcem s tržišč Nemčije, Avstrije, Italije, Turčije in Slovenije ter z vzpostavitvijo prodaje na novih trgih. Podjetje sistematično vlaga v avtomatizacijo, robotizacijo in digitalizacijo procesov proizvodnje, v zadnjih treh letih so pridobili tri varilne robote in dva manipulativna. 

gzs nagrajenci navdihujoče-zgodbe