vestnik

Med prejemniki priznanj Uspešen uporabnik tudi dve pomurski upravni enoti

Vestnik, STA, 12. 6. 2021
Marina Vrbnjak
Priznanje Uspešen uporabnik so prejele upravne enota Gornja Radgona, Grosuplje in Ljutomer.
Aktualno

Ministrstvo za javno upravo je podelilo priznanja rednim, novim in uspešnim uporabnikom Skupnega ocenjevalnega okvira, modela CAF. Gre za model, ki je na evropski ravni prepoznan kot orodje uvajanja izboljšav v javni upravi. Priznanje Uspešen uporabnik so prejele upravne enota Gornja Radgona, Grosuplje in Ljutomer, so sporočili z ministrstva.

Virtualne podelitve se je udeležila tudi državna sekretarka na ministrstvu za javno upravo Urška Ban, ki je v uvodnem nagovoru poudarila, da je delovanje organizacij, prejemnic priznanj, v kriznem času "pokazalo, da skrb za kakovost ni obremenitev, temveč edina možna izhodna strategija. Tako kot državljani in podjetja, ki smo se morali prilagoditi ukrepom in spremeniti način sodelovanja in poslovanja, so tudi kakovostne organizacije hitro našle načine, da so svoje poslanstvo ne le nadaljevale, ampak s stalnimi izboljšavami, inovacijami, svežimi idejami, odprtostjo še bolj približale svoje storitve uporabnikom". 

Model CAF je na evropski ravni prepoznan kot orodje uvajanja izboljšav v javni upravi. Omogoča izmenjavo dobrih praks, vključevanje zaposlenih v predlaganje in izvajanje sprememb, s čemer pripomore k večjemu vključevanju, sodelovanju, soodločanju, preglednosti odločitev in notranji koheziji. Omogoča vpogled v prednosti že obstoječih načinov delovanja in prepoznava področja za izboljšave z ukrepi za njihovo uresničitev: kaj delamo dobro in kje se lahko še izboljšamo.

Skupni ocenjevalni okvir je bil uporabljen že v več kot 100 organizacijah. S tem, ko projekt omogoča izmenjavo dobrih praks in izvajanje sprememb, pripomore k večjemu vključevanju, sodelovanju, soodločanju, preglednosti odločitev in notranji koheziji, so zapisali.

Priznanja Začetnik CAF in Uporabnik CAF so letos podelili že četrto leto, drugič pa so podelili priznanja Uspešen uporabnik CAF. Slednjo prejmejo tiste organizacije, ki so prestale tudi zunanjo presojo. To priznanje so prejele upravne enota Gornja Radgona, Grosuplje in Ljutomer.

javna uprava ministrstvo projekt