vestnik

Med Prekmurci državni prvak in podprvak v bodybuildingu in fitnesu 

I.B., 5. 6. 2018
Osebni arhiv
Državno prvenstvo v bodybuildingu in fitnesu.
Aktualno

Lovrenc na Pohorju je bil prizorišče državnega prvenstva v fitnesu in bodybuildingu, ki sta se ga udeležila tudi Marko Franko iz Mostja in David Berke iz Lendave, člana športnega društva IZZIV Pomurje. 

Tekmovanje je potekalo pod okriljem mednarodne zveze IBFF, tekmovalci pa so se pomerili v 12. kategorijah. Franko, ki se je na tekmovanja vrnil po nekaj letih, je v kategorijama Mr. Fitness in Mr. Athletic dosegel 2. mesto, v kategoriji Mr. Physique pa je bil 3. Njegov trener David Berke, ki je bil na nedavnem evropskem tekmovanju na sosednjem Madžarskem 2., je na državnem prvenstvu zmagal v kategoriji Bodybuilding. Čez dober teden pa se bo Berke v Brežicah udeležil še svetovnega tekmovanja.


c964f2744e92aed0c1c8da9ab2ff7445
Osebni arhiv
Marko Franko in David Berke.

Po besedah Franka je v vsakem športu trener in najboljši prijatelj odgovoren za dosežen uspeh: "David mi ni pustil niti milimetra odstopanja pri treningih, kaj šele pri dieti. Vestno me je imel pod nadzorom, analiziral moje napredke in vedno našel nove variante, kje bi še lahko izboljšala situacijo tako na prehrani kot treningih. Je potencialni krivec, ki me je uspel motivirati, da nekaj narediva iz mene".




Osebni arhiv
Državno prvenstvo v bodybuildingu in fitnesu. 
fitnes državno prvenstvo