vestnik

Medgeneracijsko srečanje, na katerem sta se prepletali starost in mladost

Jože Žerdin, 29. 10. 2019
Jože Žerdin
Medgeneracijsko srečanje v Veržeju
Aktualno

V Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum v Veržeju se je na srečanju zbralo okrog 110 starejših občanov

Občina Veržej, Društvo upokojencev Veržej in Zavod Marianum Veržej so  v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum Veržej pripravili srečanje starejših občanov starih nad 70 let.

Srečanja se je udeležilo okrog 110 starejših iz vasi Veržej, Bunčani in Banovci, ki so dali velik prispevek k razvoju prejšnje krajevne skupnosti in sedanje občine Veržej ter so aktivni v raznih društvih in organizacijah in tesno povezani s veržejskimi salezijanci in župnijo Veržej. 

medgeneracijsko-srečanje
Jože Žerdin
Medgeneracijsko srečanje v Veržeju

Na srečanju jih je pozdravil župan občine Veržej Slavko Petovar, ki je orisal delo občine in dejal, da občina Veržej sodi v sam vrh po razvitosti v Pomurju. Starejše sta pozdravila tudi predsednica Društva upokojencev Veržej Jelica Jerebic in direktor Zavoda Marianum Veržej Peter Pučnik, srečanja pa se je udeležil tudi ravnatelj Salezijanske skupnosti Marjanišče Veržej Jože Pozderec – župnik župnije Veržej. Ob tej priložnosti so otroci iz vrtca Veržej pripravili lep otroški nastop s prleškimi plesi in napevi, v goste pa so prišli člani skupine »Bosi.si« iz Kulturnega društva »Malo Polek, Malo Mimo« iz Svetega Jurija ob Ščavnici. Druženje starejših občanov so sklenili s slavnostnim kosilom, druženjem in obujanjem spominov na mladostne dni. 

veržej srečanje