vestnik

Gimnazijci nudijo brezplačno učno pomoč za osnovnošolce

Vestnik, 6. 5. 2020
MCT
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Dijaki 2. letnika Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so se s podjetniško idejo o medvrstniški učni pomoči uvrstili v finale tekmovanja Popri.

Podjetniško idejo so zasnovali na podlagi učne pomoči, zato so se odločili, da bodo z brezplačno akcijo v okviru šolanja na daljavo pomagali osnovnošolcem. Želijo si namreč, da bi imeli pri reševanju nalog na daljavo ter učenju za šolo vsi učenci enake možnosti. Tudi sami so se namreč znašli v podobni situaciji, zato si lažje predstavljajo, kaj pomeni učenje na daljavo in kako se pri tem učenci počutijo. "Našo ekipo smo razširili in medse povabili tudi naše tutorje, ki vam bodo pomagali pri reševanju problemov. V veliko podporo sta nam tudi mentorici ter ostali tutorji profesorji," so zapisali dijaki, ki nudijo učno pomoč preko sporočil na Facebook profilu Tutko ter na Instagram profilu tutko.ucna pomoc. Nanje se lahko obrnete tudi preko maila tutko.ucna.pomoc@gmail.com

tutko, medvrstniška-pomoč, gfml
Osebni arhiv
Brezplačna učna pomoč Tutko.

Kot so povedali, se trudijo odgovoriti na vprašanja učencev čim prej ter po najboljših močeh tudi pomagati pri reševanju težav v povezavi s šolskimi nalogami. Da bi bila pomoč še bolj učinkovita, ponujajo učencem tudi možnosti pisnih razlag, vnaprej posnetih razlag ali pa zoom konference. Člani ekipe Tutko še poudarjajo, da ponujajo povsem varno možnost brezplačne učne pomoči osnovnošolcem, da bi bili šolski dnevi lažji tako zanje kot za njihove starše.

tutko, medvrstniška-pomoč, gfml
Osebni arhiv
Brezplačna učna pomoč Tutko.

GFML podjetniška-ideja popri medvrstniška-pomoč tutko