vestnik

Izvajalec del izbran, mejni prehod naj bi bil odprt še ta mesec

D. N., 9. 6. 2024
Vestnik.si
Dva meseca po zrušitvi lesenega nadstreška na stavbi nekdanjega mejnega prehoda v Čepincih mejni prehod še neprevozen. Foto Vestnik.si
Aktualno

Petega junija sta minila natanko dva meseca od zrušitve lesenega nadstreška na stavbi nekdanjega mejnega prehoda v Čepincih.

Kot so nam sporočili z ministrstva za notranje zadeve, ki upravlja objekt, je postopek javnega naročila za izbiro izvajalca, ki bo porušen del odstranil, že končan, 28. maja pa je bila z njim podpisana pogodba.

Dela v vrednosti dobrih 41.500 evrov z DDV bo izvajalo Cestno podjetje Pomgrad iz Lipovec. Kot so še pojasnili, je bila uvedba v delo načrtovana za včeraj, pogodbeni rok izvedbe del pa je trideset dni. Dela bodo zajemala odstranitev porušene nadstrešnice in sanacijo poškodovanega dela objekta oziroma dela ostrešja, ki je bilo poškodovano ob porušitvi nadstreška. Porušena nadstrešnica ne bo nadomeščena z novo, so še sporočili z ministrstva.

Vse od porušitve je zaprta tudi cesta čez mejni prehod Čepinci, ponovno pa bo prevozna predvidoma do konca junija, če bodo dela potekala po načrtih. 

mejni-prehod-čepinci-verica porušena-streha-mejnega-prehoda čepinci