vestnik

Menjava vodstva v Reflexu

M.H., 23. 9. 2023
Nataša Juhnov
Po uspešni sanaciji podjetja je vodenje podjetja prevzel Samo Turk, Igor Kržan pa ostaja v podjetju kot svetovalec.
Aktualno

Igor Kržan saniral podjetje, zdaj vodenje prepustil Samo Turku. Lastnik in direktor iz vrst nekdanjega ACH Hermana Rigelnika.

Gornjeradgonsko podjetje Reflex je v začetku leta 2018 prevzel v postopku prisilne poravnave finančni sklad Alfi. Ta je za direktorja postavil Igorja Kržana. Po petih letih se je sklad umaknil, podjetje pa je v začetku letošnjega leta prevzelo (kupilo) podjetje Dami Navigo v lasti Damijana Vuka, enega ključnih ljudi v nekdanjem holdingu ACH Hermana Rigelnika. Igor Kržan je kljub lastniški menjavi ostal na direktorskem položaju, ki pa ga je sredi septembra prepustil Samu Turku. Kržan se je umaknil na lastno željo, so nam sporočili z Reflexa, ostaja pa v podjetju kot svetovalec.

"Prepričani smo, da se bo pod vodstvom gospoda Sama Turka uspešna zgodba Reflexa nadaljevala, saj bo razvijal in nadgradil ambiciozne načrte novega lastnika v posodobitvi proizvodnje stekla ter posledično razvijal prodajno strategijo ob seveda trajnostni naravnanosti podjetja in skrbi za sodelavce,« so še zapisali v odgovoru. Tako Vuk kot Turk sta bila člana širšega kolegija skupine Emil Frey Automobil Holding, poslovne storitve, Vuk kot direktor družbe Avto Triglav in Turk kot direktor AC-Mobil.

reflex menjava vodstvo