vestnik

Mešič tudi uradno napovedal boj za županski stolček. Kaj obljublja?

Rok Šavel, 30. 9. 2022
Jure Kljajić
Andrej Mešič bo kandidiral za župana soboške občine.
Aktualno

Dolgoletni mestni svetnik in poslovnež Andrej Mešič je kandidaturo za župana Mestne občine Murska Sobota predstavil v hotelu Belmur.

Vročica pred lokalnimi volitvami se vse bolj stopnjuje in zelo pestro bo očitno tudi v soboški občini, kjer je nastala vrzel ob nenadnem odhodu Aleksandra Jevška v vlado. Kot prvi so kandidata predstavili ravno Socialni demokrati, in sicer Damjana Anželja, zdaj pa je tudi uradno svoj naskok na županski stolček predstavil dolgoletni mestni svetnik, član svetniške skupine SDS, Andrej Mešič.

Ponosen 48-letni Sobočan po srcu in duši, kot se je opisal, je politično aktiven že več kot 30 let, od tega je 12 let mestni svetnik, sicer pa je ves čas prisoten v znanem domačem gradbenem podjetju, kjer aktivno proizvajajo različne izdelke iz betona. Želja po kandidaturi za župana je, kot pravi, pri njemu zorela že vrsto let, politiko pa razume kot odlično orodje, s katerim lahko pomaga ljudem."V kolikor mi bodo občani namenili dovolj glasov za izvolitev, bom funkcijo župana opravljal maksimalno zavzeto. Kdor me pozna, ve, da delam tudi 16 ur dnevno, če je potrebno," je za Vestnik.si dejal novopečeni kandidat za soboškega župana, ki ga bo kot kandidata predlagala stranka SDS, sicer pa se za morebitno podporo pogovarja tudi z drugimi strankami.

andrej-mesic-zupan
Jure Kljajić
Andrej Mešič bo kandidiral za župana soboške občine.

To ima v programu

Na predstavitvi kandidature v hotelu Belmur v središču mesta je navedel  bistvene točke iz svojega volilnega programa in pri tem posebej izpostavil nekaj konkretnih projektov, ki bi jih v županski funkciji skušal uresničiti. Od dograditve nogometne infrastrukture, izgradnje večnamenske dvorane in prenove TVD Partizana, do preselitve vojašnice, zagotovitve prostorov za borilne športe, izgradnje vzhodne obvoznice, regijskega centra za zaščito in reševanje, preplastitve občinskih cest pa do začetka komunalnih ureditev, gradnje dislocirane enote arhiva in nove avtobusne postaje v bližini železniške postaje.

Njegov program zajema tudi številne ukrepe in projekte na področjih energetike, turizma in kulture, prometa in družbenih dejavnosti. Tako bi denimo ponovno analiziral možnost uporabe geotermalne energije, pocenil življenje občanom z racionalizacijo poslovanja Komunale in subvencijami, povezal Expano, dvorec Rakičan in letališče, povečal razpisna sredstva za društva, podpiral prostovoljstvo, invalidske in človekoljubne organizacije ter starejšim občanom omogočil popust za prireditve v gledališču in druge prireditve, k jih organizira občina. Naštel pa je tudi področja, kjer meni, da so še potrebne izboljšave v institucijah pod okriljem občine. Tako bi iskal možnosti izboljšanja delovanja razvojnega centra, optimiziral delovanje ZKTŠ in nadgradil delovanje občinske uprave.

"Načeloma sem zadovoljen s stanjem v mestni občini, ampak so možne izboljšave in to na več področjih - predvsem na infrastrukturi. Bodimo zeleni, aktivni in športni, tudi delavni in gospodarni. Da bo mestna občina privlačna tudi za druge, pa jo je potrebno tudi turistično povzdigniti na višjo raven," je še povedal županski kandidat za naš medij.

Županske kandidature in liste kandidatov za občinski/mestni svet je potrebno vložiti do 20. oktobra. Takrat se tudi začne uradna volilna kampanja, ki traja do dneva pred glasovanjem, ko se prične volilni molk. Lokalne volitve bodo v nedeljo, 20. novembra 2022. Drugi krog volitev županov, kjer bo to potrebno, pa bo v nedeljo, 4. decembra 2022

mestna-občina-murska-sobota kandidatura županski-kandidat andrej-mešič lokalne-volitve