vestnik

Mestna občina Murska Sobota pridobila certifikat Mladim prijazna občina

Vestnik.si, 24. 9. 2022
FB Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota
Mestna občina Murska Sobota je prejela certifikat Mladim prijazna občina.
Aktualno

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja mladinskih politik.

Občina se je prijavila na Javni poziv za pridobitev certifikata Mladim prijazna občina, ki ga podeljuje Inštitut za mladinsko politiko iz Ajdovščine. V prijavi je dokazala, da sistemsko ureja področje horizontalnih in vertikalnih mladinskih politik v lokalni skupnosti, s tem pa pridobila certifikat Mladim prijazna občina za obdobje od 2022 do 2026.


V Evropskem letu mladih, ko si različne institucije prizadevajo za doseganje medsebojne sinergije pri programih, namenjenih mladim, so tako tudi v Mestni občini Murska Sobota dodatno pozornost namenili aktivnostim za mlade. V ta namen so pripravili akcijski načrt, ki vsebuje aktivnosti in dogodke namenjene mladim in njihovi soudeležbi, ki ga skozi leto aktivno izvajajo skupaj z javnimi zavodi, društvi, klubi in drugimi institucijami ter posamezniki. Akcijski načrt je razdeljen na 8 ključnih tematskih poglavij za katere so ocenili, da mlade najbolj zadevajo. To so zabava in prosti čas, šport, izobraževanje, zaposlitev, področje infrastrukture in digitalizacije, stanovanjska problematika, politična participacija in aktivnosti institucij.

mestna-občina-murska-sobota mladim-prijazna-občina certifikat