vestnik

Milijonarjevo posojilo Muri 05: Po ponovnem sojenju predsednica in kapetan nista kriva 

ABE, 29. 5. 2018
Sherpa
Redko veselje Murašev v sezoni 2012/13 se je naposled končalo z bankrotom kluba. 
Aktualno

Potem ko sta bila na prvem sojenju spoznana za kriva, a sodba ni obstala, sta bila zdaj nekdanja predsednica Mure 05 Nataša Horvat Barič in nekdanji klubski kapetan na ponovljenem sojenju oproščena.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je končalo ponovljeno sojenje nekdanji predsednici danes že propadlega nogometnega prvoligaša Mure 05 Nataši Horvat Barič in nekdanjemu kapetanu moštva Fabijanu Cipotu. Sodišče je oba obtoženca oprostilo.
Horvat Baričeva in Cipot sta se morala zagovarjati zaradi domnevne goljufije pri sklenitvi posojilne pogodbe, ker sta si pred začetkom klubskih priprav januarja 2013 od Leona K. iz okolice Murske Sobote, ki je zadel vrtoglav znesek denarja v eni izmed evropskih iger na srečo, izposodila 35 tisoč evrov, denarja pa mu klub nikoli ni vrnil.
Sodišče je menilo, da nista imela goljufivega namena pri najetju posojila, kajti med drugim nista vedela, v kakšnem slabem finančnem stanju je nogometni klub, ki je nato junija 2013 prenehal delovati. Oba sta bila sicer aprila v tem istem primeru že obsojena na pogojni kazni, vendar je višje sodišče sodbo razveljavilo, kot rečeno, na ponovljenem sojenju pa sta bila oproščena.
Mura 05 fabijan cipot Nataša Horvat Barič posojilo