vestnik

Minister Felda obiskal pomurske šole

Vestnik.si, 15. 5. 2024
Gibanje Svoboda
Minister Felda je obiskal pomurske izobraževalne ustanove.
Aktualno

Seznanil se je s problematiko s katero se soočajo na pomurskih šolah.

Minister za vzgojo in izobraževanje Darijo Felda je skupaj z vodjo službe za investicije Iztokom Žigonom nedavno obiskal več šol v Prekmurju, kjer so se srečali s predstavniki Regijskega centra Gibanja Svoboda Pomurje in zaposlenimi, da bi bolje razumeli izzive, s katerimi se soočajo.



Med obiskom je minister pohvalil delovanje obiskanih šol, kljub temu pa opozoril na dolgoletne izzive, s katerimi se soočajo. Težave segajo od prostorske stiske, kot jo doživlja OŠ Bogojina, do pomanjkanja primernih prostorov za rekreacijo, kar je primer Osnovne šole IV Murska Sobota. Največji poudarek je bil na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota, ki že od svoje izgradnje nima lastne telovadnice.

Kljub izzivom pa so se našle rešitve. Predstavniki vlade so obljubili podporo in sodelovanje z občinami ter sofinanciranje preko razpisov, kot je MVI. Posebno pozornost so namenili projektu gradnje nove telovadnice na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota, za katerega so že zagotovljena sredstva v višini več kot 8 milijonov evrov.

darjo-felda, šole, pomurje
Gibanje Svoboda
Minister Felda je obiskal pomurske izobraževalne ustanove.


Poslanec Tine Novak je poudaril pomen tega projekta ne samo za dijake, ampak za celotno regijo. Nova telovadnica ne bo le izboljšala pogojev za poučevanje, ampak bo tudi prostor za nadaljnji razvoj športnih in rekreacijskih dejavnosti v regiji.

Obisk šol v Prekmurju je pokazal, da je podpora države in sodelovanje z občinami ključno za izboljšanje infrastrukture v šolah. Projekti, kot je gradnja telovadnice na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota, so pomembni koraki v tej smeri, ki bodo koristili tako šolarjem kot celotni skupnosti v regiji.

darjo-felda šole oš-bogojina szš-ms