vestnik

Minister za zdravje za začasno popolno zaprtje države. Kaj bo storila vlada?

Vestnik, STA, 10. 11. 2020
Jure Zauneker
Predlogom Gantarja pa naj bi odločno nasprotoval gospodarski minister Zdravko Počivalšek.
Aktualno

Minister za zdravje Tomaž Gantar naj bi premierju Janezu Janši in poslanskim skupinam poslal predlog za popolno zaprtje države. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin tega predloga ni komentiral. Vlada bo naredila epidemiološko oceno in ocenila, ali bo ukrepe podaljšala ali sprejela nove, je napovedal.

Odločitev glede zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa tako vlada še ni sprejela, je še pojasnil Kacin. Po poročanju POP TV pa naj bi minister Gantar ob neupoštevanju njegovih predlogov za zaostritev ukrepov med vrsticami omenjal celo možnost odstopa. Gantar je bil sicer že dlje časa proti dodatnemu sproščanju ukrepov, obenem pa meni, da je bilo že sproščanje v prejšnjem tednu nepotrebno.

Za 14 dni bi morali uvesti še nekoliko strožje ukrepe, omejiti nenujne dejavnosti, tudi javni promet, predvsem pa v tem času še ne bi smeli sproščati ukrepov, saj še nismo dosegli dovolj stabilnega stanja, je minister za zdravje Tomaž Gantar navedel navedel v predlogu vladi. Zanikal je, da s sprejetjem predlogov pogojuje svoje ministrovanje.

Gantar naj bi bil prepričan, da se ljudje trenutnih ukrepov premalo držijo. Predlogom Gantarja pa naj bi odločno nasprotoval gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Tudi vodja strokovne skupine za covid-19 Bojana Beović je v izjavi za medije dejala, da sproščanje ukrepov še ni na mestu. Situacija jo namreč še vedno izjemno skrbi, saj bolnišnice še vedno pridobivajo na številu bolnikov, čeprav ne več s takšnim tempom kot prejšnje dni. "Če se to ne bo umirilo, je treba pravočasno sprejeti dodatne ukrepe," je dejala.

STA
Minister za zdravje Tomaž Gantar naj bi premierju Janezu Janši in poslanskim skupinam poslal predlog za popolno zaprtje države.
koronavirus minister