vestnik

Moto klub Gronska Strejla upravičil svoje ime

M.S., 11. 5. 2023
Niko Časar
Obiskovalci so lahko občudovali različne modele motornih koles.
Aktualno

Dež jih je tokrat ujel šele na koncu.

Minulo soboto je po Goričkem odmevalo hrumenje motornih koles, ki so bila namenjena v Budince, na že 23. srečanje motoristov Biker days v organizaciji Moto kluba (MK) Gronska Strejla. Srečanje je bilo v primerjavi s prejšnjimi leti letos zgolj enodnevno. V klubu, ki šteje 37 članov in dva pripravnika, so imeli dve želji. Prva je bila, da bo na dogodku lepo vreme, druga pa, da presežejo število obiskovalcev na lanskih srečanjih drugih klubov. Uresničili sta se jim obe. Tokrat je v nasprotju s prejšnjimi leti, ko ni manjkalo dežja, blata in temnih oblakov, pripekalo sonce. Prav lepo vreme je na srečanje privabilo veliko obiskovalcev vseh starostnih skupin, ki so jih organizatorji toplo sprejeli. 

mk-gronska-strejla, biker-days, budinci, motoristi
Niko Časar
Lepo vreme je privabilo obiskovalce.


Vedno se rad vrača v Budince tudi Edi Stern, član avstrijskega kluba Road Rider. Povedal nam je, da se s svojim klubom že več kot deset let redno udeležuje srečanj Gronske Strejle, udeležil se je tudi dveh srečanj na stari lokaciji v Križevcih. Všeč so mu ambient, glasba in ljudje. S svojo družbo vedno prespi na srečanju, včasih v avtu, ob lepem vremenu pa si postavijo šotore in prespijo v njih. 

472E90B7-DAA4-41EE-8C70-A1C91E7322F5
M. S.
Stalni gost srečanj Gronske strejle je tudi Edi Stern iz Avstrije.


Z irskim pridihom 

Predsednik MK Gronska Strejla Goran Gungl ocenjuje, da se je na prizorišču srečanja čez dan obrnilo od 300 do 400 motoristov iz več kot 60 različnih moto klubov. Svoje jeklene konjičke so pred prireditvenim šotorom na ogled postavili tako domači člani kot tudi motoristi, ki so prišli z vseh koncev Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske, manjkali pa niso niti obiskovalci iz Bosne in Hercegovine ter člani nizozemskega moto kluba HDC Utreg. »Z obiskom smo zelo zadovoljni, saj je bilo po dolgem času lepo vreme. Zvečer je sicer deževalo, ampak tako se tudi spodobi, saj smo Gronska strejla in nas drugače ne bi tako 'okrstili',« se je pošalil Gungl. Vendar dežne kaplje niso pregnale zabave željnih obiskovalcev, saj so še naprej brezskrbno plesali in se družili ob dobri glasbi, hrani in pijači.

mk-gronska-strejla, biker-days, budinci, motoristi
Niko Časar
Predsednik MK Gronska Strejla Goran Gungl dobiva sporočila s pozitivnimi vtisi obiskovalcev.


Kot nam je še rekel predsednik kluba, so letos priredili irski večer. Točili so irski viski Jameson, ki je ob zvokih irske glasbe šel za med. Na odru so se zvrstile tri skupine. Prvi so nastopili člani rokovske zasedbe Rock Bataljon, za njimi je na oder stopila slovenska country skupina Pointless Rebels, ki je z različnimi glasbenimi stili dodobra ogrela zbrane. Zadnja se je predstavila skupina Slainte Ol' Friend, ki se je po končanih nastopih pomešala še med zadnje obiskovalce ter skupaj z njimi igrala in prepevala do zgodnjih jutranjih ur. 

mk-gronska-strejla, biker-days, budinci, motoristi
Niko Časar
Občinstvo so zabavale tri različne skupine.

Več utrinkov s srečanja motoristov v Budincih lahko najdete tukaj. 

mk-gronska-strejla motoristi moto-srečanje