vestnik

(FOTO) Mladi v Peterlougu o klimatskih spremembah in trajnostnem načinu življenja

M. Ha., 27. 10. 2022
Arhiv Društva ELU
Mladinska izmenjava v Peterlougu.
Aktualno

Z dejavnostmi mladinske izmenjave so udeleženci razvili dragocene življenjske spretnosti, kot so kritično mišljenje, kreativno izražanje, solidarnost, empatija do sočloveka in razumevanje drugih

Peterloug, stalno mesto mladinskih projektov v okviru programa Erasmus+, je ponovno gostil mlade iz različnih koncev Evrope. Tokrat so prišli iz Italije, Litve, Bolgarije in Portugalske, sodelovali pa so tudi Slovenci. Glavna tema projekta je bila tokrat »YOUth make the change« – trajnostni način življenja in klimatske spremembe. Mladi so se s tematiko spoznavali skozi različne delavnice, aktivnosti in z uporabo metod neformalnega izobraževanja, hkrati pa so spoznavali tudi različne kulture in države.

izmenjava, peterloug, erasmus+
Arhiv Društva ELU
Mladinska izmenjava v Peterlougu.

V enajstih dneh sodelovanja in učenja novih stvari so se udeleženci razvijali kot posamezniki in ustvarjali kakovostne ideje za skupno dobro skupnosti in sveta. Z dejavnostmi mladinske izmenjave so udeleženci razvili dragocene življenjske spretnosti, kot so kritično mišljenje, kreativno izražanje, solidarnost, empatija do sočloveka in razumevanje drugih. Glavni cilj projekta je bil, da se mladim približa področje trajnostnega načina življenja in da se borijo proti podnebnim spremembam ter da se udeležence opremi z mehanizmi in vedenjem, ki jih bodo lahko uporabili v prihodnosti.

izmenjava, peterloug, erasmus+
Arhiv Društva ELU
Mladinska izmenjava v Peterlougu.

Kakovostno inkluzivno izobraževanje in usposabljanje ter neformalno in informalno učenje v okviru tovrstnih projektov opremijo mlade in udeležence vseh starosti s kvalifikacijami in veščinami, potrebnimi za njihovo smiselno sodelovanje v demokratični družbi, medkulturno razumevanje in uspešen prehod na trg dela. Mladinska izmenjava je ena od takšnih aktivnosti, ki jih Društvo ELU redno pripravlja in izvaja ter mladim v regiji ponuja priložnost sodelovanja in učenja na mednarodni ravni in z vrstniki iz vse Evrope.
izmenjava peterloug erasmus+