vestnik

Mladi(m) pomagamo tokrat za Emo

Vida Toš, 28. 11. 2018
Jan Števanec
Letos so mladi člani ljutomerskega Leo kluba skupaj z ljutomersko gimnazijo zbirali denar za sošolko Emo.
Aktualno

Ljutomerski dijaki in Leo klub Ljutomer spet pripravili humanitarni koncert.

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer ter Leo klub Ljutomer so tudi letos pripravili tradicionalen koncert, ki so mu dve leti nazaj dali dobrodelen pridih. Prej so koncert namreč vedno namenili svoji predstavitvi in predstavitvi Gimnazije osnovnošolcem, ki se odločajo, kam naprej. Nato pa je pred dvema letoma padla ideja, da bi prostovoljne prispevke namenili pomoči potrebnim.


Letos bodo tako zbran denar namenili nakupu stacionarnega pripomočka za slabovidno dijakinjo Emo.


Predsednica Leo kluba na Gimnaziji Ljutomer, Meta Štuhec: »Lions klub nam pomaga, saj je Leo klub tudi njihov podmladek in vse prireditve zadnje čase delamo skupaj. Zat ta koncert seveda sodelujemo z gimnazijo, saj si s tem zagotovimo tudi nastopajoče in publiko. Poleg tega smo se odločili, da zbran denar tudi letos podarimo enemu od dijakinj ali dijakov Gimnazije. Letos je to slabovidna dijakinja, ki ima le 5 odstotkov vida, obiskuje pa redni gimnazijski program. Denar bomo tako darovali njeni družini, da ji bo lažje kupila tehnični pripomoček, ki ji bo olajšal vsakodnevno življenje – lupo.«

524eb2e4a4f5c55182abb342f6241586
Jan Števanec
Zbran denar so namenili za nakup lupe.

Koncert na isti dan dijaki gimnazije ponovijo dvakrat – dopoldan je namenjen osnovnošolcem, ki pridejo na dogodek Znanje za mlade, na katerem so delavnice; zvečer pa dijaki in dijakinje koncert ponovijo za zunanjo javnost in ji dajo dobrodelni pridih.
Še več o aktivnostih ljutomerskega Leo kluba pa v novi tistkani izdaji Vestnika, več fotografij s prireditve pa v fotogaleriji.

Jan Števanec
Nastopili so številni dijaki gimnazije. Več fotografij v fotogaleriji.
GFML Leo klub Ljutomer