vestnik

Močan veter povzroča težave

Vestnik, 4. 3. 2019
ARSO
Aktualno

V severovzhodnem delu države močan jugozahodnik povzroča preglavice. Tudi drugod po državi bodo sunki po nižinah lahko presegli hitrost 70 km/h, v višjih legah pa tudi 90 km/h. Gasilci poročajo o podrtih drevesah in nagnjenih eletričnih drogovih.

Zvečer bo predvsem na vzhodu in jugu Slovenije ter v višjih legah še pihal močan jugozahodni veter s sunki med 70 in 90 km/h, pri nas do 85 km/h. A kot je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje, bo veter ponoči oslabel in ponehal.




Kot navaja Uprava za zaščito in reševanje RS, veter povzroča preglavice. O podrtih drevesih poročajo gasilci iz Puconec in Gornje Radgone, iz Moravskih Toplic pa o nagnjenem električnem drogu.

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

V sredo in četretk bo v zahodnem in osrednjem delu države pretežno oblačno, drugod bo večinoma sončno, še bo pihal okrepljen jugozahodnik. V noči na petek bo v zahodni polovici Slovenije prehodno deževalo. V petek bo spremenljivo oblačno s kakšno krajevno ploho.
Po državi je še vedno razglašena velika požarna ogroženost, zaradi katere je v naravi prepovedano kuriti, sežigati in puščati predmete oziroma snovi, ki lahko zanetijo požar.
Urška Polanc
Fotografija je simbolična.
veter alarm ogroženost jugozahodnik vetrolom SPIN