vestnik

(Moda Mi&lan Gornji Petrovci) Če bodo imeli pogoje, bodo zaključili dela v proizvodnji

D. N., 24. 1. 2024
Jure Kljajić
Stečajni upravitelj Drago Dubrovski.
Aktualno

Dela je za približno 30 ljudi.

Po začetku stečajnega postopka tekstilnega podjetja Moda Mi&lan, ki je začel teči 16. januarja in ki ga vodi stečajni upravitelj Drago Dubrovski, ter po ponedeljkovi vročitvi sklepov o odpovedi delovnega razmerja delavcem, so v teh dneh opravili še nekatera druga pomembnejša opravila v podjetju, in sicer so opravili inventuro in pregledali najpomembnejše listine. 

moda-mi&lan, marko-hozjan
Jure Kljajić
Moda Mi&lan Gornji Petrovci

Delavcem od ponedeljka, ko so prejeli odpovedi, teče petnajstnevni odpovedni rok, v tem času pa bodo po besedah Dubrovskega zaključili še nekaj malega dela v proizvodnji, če bodo za to obstajali pogoji, torej če bodo imeli elektriko, kurilno olje in drugo, kar spada zraven za normalno proizvodnjo. "Imamo namreč težave zaradi neplačanih dobav pred stečajem, vendar to problematiko rešujemo. V stečaju sicer ne bomo nadaljevali nobene druge proizvodnje, razen tisto, kar je praktično na strojih ali pa je tik pred tem, da se zapakira. To je dela za približno 30 ljudi v desetih dneh, novih naročil pa več ne sprejemamo. Stečaj teče naprej s cenitvami premoženja, prijavo terjatev, analizo prijavljenih terjatev, dolžniško-upniških razmerij, izterjave in vsega, kar je prisotno v teh postopkih,« je še rekel Dubrovski. Dodal je, da velikost stečajne mase še ni znana, to delo bodo sedaj opravili cenilci, postopek pa bo trajal približno mesec ali dva. Tudi upniki bodo v naslednjih treh mesecih prijavljali svoje terjatve in šele takrat bo znano razmerje med premoženjem in obveznostmi družbe. 

Intenzivneje bodo sicer vsi ostali postopki stekli čez približno štiri mesece, ko bo izdelano in objavljeno otvoritveno poročilo, v katerem bo opisana stečajna masa z vrednostmi in premoženjem, ki jo sestavlja, predlog načrta poteka stečajnega postopka in predlog predračuna stroškov stečajnega postopka. 

Ob vročanju odpovedi so bili v podjetju prisotni tudi zaposleni z murskosoboške območne službe Zavoda za zaposlovanje, ki so vsem delavcem, ki so prejeli odpovedi, vročili mape z navodili za prijavo v evidenco brezposlenih ter jih seznanili z uveljavljanjem pravic do denarnega nadomestila in sredstev iz jamstvenega sklada. Delavci se bodo v evidenco brezposelnih lahko prijavili po izteku petnajstdnevnega odpovednega roka.

moda-mi&lan stečaj