vestnik

(MOMS) Na čelu Mikka bo prišlo do spremembe, končno pa bodo direktorja dobile tudi Pomurske lekarne

Rok Šavel, 9. 3. 2023
Damjana Nemeš
Zajc se bo tako znebil naziva v.d. in se mu naslednja štiri leta ne bo treba vsako leto prijavljati na razpis za direktorja Pomurskih lekarn.
Aktualno

Po dolgotrajni seji so člani Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja sprejeli nekaj pomembnih kadrovskih odločitev.

Na današnji seji je imela Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, pogovorno kviaz, med drugim na mizi predlog za podajo soglasja k imenovanju direktorja javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota in predlog za imenovanje direktorja javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota. Skratka, odločali so o vodstvih dveh relativno pomembnih javnih zavodih.

V delovnem telesu, ki v skladu s postopkom mestnemu svetu predlaga kadrovske odločitve za domala vse pomembne funkcije v domeni soboške občine, je devet mestnih svetnikov. Predseduje mu Matej Grah, člani pa so še Mitja Horvat, Gorazd Kerec (vsi Svoboda), Goran Miloševič, Zoran Hoblaj, Bernardka Ružič (vsi SD), Bojan Petrijan, Andrej Mešič (oba SDS) in Darko Rudaš (romski svetnik). Večino imata tako Svoboda in SD, ki tvorita tudi koalicijo v 26-članskem mestnem svetu.

d10a8a9916b33b0a7cba40276f48ac18
fotografija Aleš Cipot
Aleša Kovač (levo) se bo, kot kaže, po osmih letih poslovila od vodenja soboškega Mikka.


Zajc prepričal kviaz


Pri kadrovanju v Pomurskih lekarnah veliko dela niso imeli, saj je bil kandidat le eden, in sicer Ivan Zajc, ki je zaradi spora s prejšnjim vodstvom mestne občine zadnjih šest let vršilec dolžnosti direktorja, saj mu ne kviaz in ne mestni svet nista želela podati zelene luči, ki je ključna za njegov mandat. Da se bo to z novim županom Damjanom Anželjem in novo sestavo mestnega sveta, kjer je kar nekaj novih imen, spremenilo, je bilo nakazano že na seji sveta zavoda Pomurskih lekarn, kjer niti predstavnica mestne občine Milena Vöröš ni oporekala Zajčevemu mandatu. To je potrdil tudi kviaz, ki je sklenil mestnemu svetu predlagati, da Zajcu poda soglasje za imenovanje na mesto direktorja Pomurskih lekarn, s čimer bo, kot kaže, po šestih letih vršenja dolžnosti le dobil poln štiriletni mandat na čelu javnega zavoda. 


Mikk bo dobil (novega) vršilca dolžnosti


Veliko bolj pa se je zapletlo pri kadrovanju v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota, kjer se je govorilo, da naj bi bila direktorica Aleša Kovač na prepihu. Slednja se je sicer ponovno prijavila na razpis za direktorja in tudi edina od štirih kandidatov dobila vsa pozitivna mnenja s strani sveta zavoda Mikk. Ni pa prepričala v kviazu, ki pravzaprav nobenemu od treh preostalih, ena kandidatka se je namreč še pred sejo kviaza odpovedala kandidaturi, ni podelil zaupanja za poln petletni mandat. Kviaz je tako s tesno večino odločil, da bo mestnemu svetu predlagal imenovanje Roberta Titana Felixa, znanega pomurskega pesnika, pisatelja in založnika, za vršilca dolžnosti direktorja za enoletno obdobje, nato pa bodo očitno razpis ponovili.

aleksander-ružič, tri-goričke-zgodbe, zgubljeni-čas
Damjana Nemeš
Robert Titan Felix bo na čelu Mikka očitno zamenjal Alešo Kovač, a ne za poln mandat.

O predlogih kviaza bo mestni svet glasoval na naslednji seji, ki bo na sporedu še ta mesec.

kviaz kadrovanje MIKK pomurske-lekarne ivan-zajc aleša-kovač robert-titan-felix