vestnik

Moravske Toplice - položnice za stavbna zemljišča ta mesec  

Janko Votek, 16. 1. 2019
Ines Baler
Občani Moravskih Toplic bodo položnice za plačilo NUSZ za lansko leto dobili ta mesec
Aktualno

Položnice za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) so občani občine Moravske Toplice dobivali oktobra, rok za zapadlost plačila pa je bil november. V lanskem letu položnic za plačilo NUSZ niso dobili.

To pa ne pomeni, da nadomestila za lansko leto ne bo potrebno plačati. Položnice bo Finančna uprava začela pošiljati ta mesec.
Občina Moravske Toplice je lansko leto sprejela občinski prostorski načrt. Poleg tega je prišlo do usklajevanja oziroma povezavo evidenc med občinskimi za NUSZ in evidencami Geodetske uprave. To pomeni, da po uskladitvi evidenc in uskladitvi z občinskim prostorskim načrtom, lahko določena zemljišča izpadejo iz plačila, za nova stavbna zemljišča pa bo potrebno plačati NUSZ. Realno velikih sprememb ni za pričakovati, je pa res, da bodo zdaj evidence usklajene in bodo zajeta vsa zemljišča za katera je potrebno plačati NUSZ. Občani občine Moravske Toplice in imetniki nepremičnin ali stavbnih zemljišč v tej občini bodo tako letos plačali dvakrat NUSZ – za lansko in letošnje leto. Odločbe za plačilo nadomestila v letošnjem letu bodo izdane v že ustaljenih terminih.
nadomestilo za stavbno zemljišče moravci