vestnik

(MORAVSKE TOPLICE) Svetniki tokrat le potrdili višjo ceno

Rok Šavel, 2. 9. 2021
Rok Šavel
Zadnji dve seji občinskega sveta v Moravskih Toplicah sta potekali v dvorani Športno-rekreacijskega centra Martjanci. Foto Rok Šavel
Aktualno

Ceno storitve pomoč družini na domu je občinski svet na aprilski seji zaradi občutnega povišanja zavrnil

Moravskotopliški občinski svetniki so v drugo potrdili novo ceno storitve pomoč družini na domu, ki jo bo izvajal Dom starejših Rakičan. Na aprilski seji so jo zaradi občutnega povišanja zavrnili, kar je povzročilo nekatere zaplete in celo odpoved pogodbe izvajalca storitve. Sledila so intenzivna usklajevanja in ponovna obravnava identičnega predloga, ki predvideva povišanje dosedanje ekonomske cene z 18,50 evra na efektivno uro od ponedeljka do sobote na 20,96 evra, ob nedeljah in praznikih pa z dosedanjih 19,20 evra na 24,98 evra. Nedeljsko-praznična cena se je povišala za več kot 30 odstotkov, kar je po navedbah direktorja doma Zorana Hoblaja predvsem posledica višjih stroškov dela. Polovico cene za uporabnika sicer financira občinski proračun, kar pomeni, da bo na letni ravni šlo iz občinske blagajne 3600 evrov za to storitev.

20210831_161217
Rok Šavel
V torek bo v Športno-rekreacijskem centru Martjanci, kjer sta potekali že zadnji dve seji, tudi slavnostna seja, na kateri bodo proslavili 25. občinski praznik.

Častni občan bo Slavko Škerlak 


V torek bo v Športno-rekreacijskem centru Martjanci, kjer sta potekali že zadnji dve seji, tudi slavnostna seja, na kateri bodo proslavili 25. občinski praznik. Ob tem bodo podeljeni tudi priznanja in nagrade ter naslov častnega občana. Ta naslov bodo podelili Slavku Škerlaku iz Sebeborec, nekdanjemu visokemu policijskemu funkcionarju, za uspešno opravljeno delo na več področjih življenja v dobro lokalne in širše skupnosti. Za 20-letno uspešno udejstvovanje na kulturnem področju in za promocijo občine bo nagrado prejela folklorna skupina Kulturno-turističnega društva Tešanovci, priznanje občine pa sta si poleg okrepčevalnice Viktorija iz Filovec prislužila še občinski svetnik Štefan Kodila iz Sela ter čebelar Štefan Klement iz Martjanec.

20210831_161311
Rok Šavel
Moravskotopliški občinski svetniki so v drugo potrdili novo ceno storitve pomoč družini na domu, ki jo bo izvajal Dom starejših Rakičan.

Župan Alojz Glavač bo priznanja podelil tudi zlati maturantki Mateji Kumin iz Berkovec, diamantni maturantki Tjaši Ozvatič iz Ratkovec, kančevskemu župniku bratu Juriju Štravsu in prostovoljcu Tomažu Koltaiu iz Lončarovec.
Glavač je ob koncu seje spregovoril tudi o težko pričakovani nadgradnji pomurskega vodovoda sistema B, za katero naj bi kmalu podpisali pogodbo z izbranima izvajalcema. Glavač je pri razlogih za zamudo s prstom pokazal na Mestno občino Murska Sobota, češ da je držala figo v žepu pri nameravani gradnji vodarne na območju Fazanerije, ki je na koncu izpadla iz projekta, saj soboški svetniki niso potrdili potrebne spremembe prostorskih aktov.

moravske-toplice občinska-seja-moravske-toplice