vestnik

Muraš Karničnik na treningu ŽNK Beltinci

Vida Toš, 27. 10. 2018
Vida Toš
Trener Davorin Pelcl pravi, da vidi v deklicah veliko potenciala.
Aktualno

Treninga mladih bodočih zvezd ženskega nogometa, mlajših selekcij Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci, se je udeležil Žan Karničnik, član prvoligaškega kluba Nogometne šole Mura.

Deklicam iz skupine U7 in U9 je Žan Karničnik pokazal nekaj vaj, ki jih tudi sam vsakodnevno izvaja.

Žan Karničnik: "Dobil sem povabilo in z veseljem sem se odzval. Pomembno se mi zdi namreč tudi druženje z mladimi, da tudi oni vidijo, da se da s trdim delom na treningih nekaj doseči. Želim jim namreč, da bi bile tudi one uspešne in da bi igrale v kakšni boljši ligi in bi mogče s tem tudi služile."

Kakšnih posebnih nogometnih fint, je v smehu povedal Karničnik, jim ni kazal, jim je pa dal jasno vedeti,da je pot do zvezd tlakovana z zelo trdim delom. Na ženski nogomet, je še dodal, gleda brez stereotipov: "Seveda so tudi ženske lahko odlične nogometašice, zakaj ne - kot sem rekel, s treningom lahko dosežeš, kar želiš. Tudi ženski nogomet je dandanes že razvit, tako da posebnih ovir zanje ne vidim."

Trener deklic U7 in U9 Davorin Pelcl pa je dodal, da so deklice v primerjavi s fanti malo bolj muhaste: "Vidim, da imajo v sebi veliko potenciala, morajo pa čim več trenirati, to je pa pri vseh, ki želijo nekaj doseči, enako. Pa - vmes jih je treba ustavljati, kar se tiče jezika (smeh), so namreč zelo zgovorne, jim pa ne energije in ne zagnanosti ne manjka."




Ženski nogometni klub Beltinci Žan Karničnik brezplačne športne urice dm