vestnik

Murinih evropskih sanj tudi uradno konec

Rok Šavel, 13. 5. 2023
Loris Cipot/Fotolens.si
Dejan Grabić ni uspel Murašev pripeljati do tako želenega četrtega mesta in evropske vozovnice.
Aktualno

Z zmago Domžal proti Olimpiji črno-beli krog pred koncem ostali še brez teoretičnih možnosti za osvojitev četrtega mesta in vstopnice za Evropo.

Muraši so v 35. krogu prve slovenske nogometne lige premagali Gorico, a ta zmaga je bila, kot se je hitro izkazalo, pirova. Četrto mesto in prvi krog kvalifikacij za konferenčno ligo je tudi uradno nedosegljiv. V preteklih krogih so si črno-beli preprosto privoščili preveč spodrsljajev in bili v končnici prvenstva popolnoma odvisni od drugih, točneje od petouvrščenih Domžal in četrouvrščenega Kopra, zato so ob predpogoju 100-odstotnega izkupička na zadnjih dveh tekmah upali še na spodrsljaje omenjenih tekmecev, pri čemer se bodo s Koprom neposredno udarili prihodnjo soboto na Bonifiki. Toda ta tekma bo za Muro nepomembna. Domžale so danes premagale Olimpijo in imajo 52 točk, kar je tri več od črno-belih. Tudi, če bodo Domžalčani v zadnjem krogu proti Radomljam pogoreli, jih Muraši ne morejo prehiteti.

PREBERITE ŠE:

Daku junak, rešitelj in trikratni strelec: Mura - Gorica 4 : 2

Kuzmiču in Rajbarju se smeji: Muraši lani podvojili dobiček

mura, gorica
Loris Cipot
Zmaga proti Gorici je bila slaba tolažba, saj so Domžale že čez nekaj ur premagale Olimpijo z 2:1 in tudi uradno pokopale Murine evropske sanje.

Na štirih medsebojnih tekmah je sicer izkupiček izenačen - obe ekipi sta po enkrat zmagali, na dveh tekmah pa sta se razšli brez zmagovalca, ravno tako je razlika med danimi in prejetimi goli v medsebojnih srečanjih izenačena, saj sta obe ekipi dali in prejeli po šest zadetkov, a Mura je slabša pri naslednjem kriteriju, ki se upošteva pri razvrstitvi na lestvici: število doseženih zadetkov v gostev v medsebojnih srečanjih.

Mura je v Domžalah zabila dva zadetka ob remiju 2:2, Domžale pa so v Fazaneriji štirikrat načele mežo Murinega vratarja (ob porazu 4:3 in zmagi 0:1). Vodilni v klubu se ta hip lahko z obžalovanjem spominjajo zamujene priložnosti v 29. krogu, 2. aprila v Domžalah, ko so skoraj celoten drugi polčas imeli igralca več, a številčne premoči niso znali unovčiti. Tista tekma, če ne omenjamo spodrsljajev, predvsem proti Radomljam in Bravu, ki so sledili, bi lahko bila danes ključnega pomena. Muraši bodo tako prvič po vrnitvi med elito ostali brez evropske vozovnice, v zadnjem krogu pa bodo igrali zgolj za prestiž, čeprav lahko morebiti tudi zagrenijo življenje Kopru.

nš-mura nogomet prva-liga lestvica