vestnik

(FOTO) Murska Sobota dobila McDonalds in 65 novih delovnih mest

T. M., 21. 8. 2020
Niko Časar
Otvoritev McDonaldsa v Murski Soboti
Aktualno

Zaradi nove restavracije v trgovskem središču BTC City ne pričakujejo dodatnih prometnih zamaškov, prometna situacija v tem delu mesta pa se bo po besedah direktorja Mitje Horvata uredila z gradnjo vzhodne obvoznice.

V Murski Soboti je začela obratovati restavracija McDonalds. Kot pojasnjuje Mitja Horvat, direktor poslovne enote BTC City Murska Sobota, na območju katerega se nahaja, znaša celotna vrednost projekta 2,5 milijona evrov, v novi restavraciji pa je dobilo delo 65 ljudi. Investicijo gradnje objekta je vodil BTC, McDonalds pa je vzel objekt v dolgoročni najem za več kot 20 let. BTC City Murska Sobota letno obišče od 2,3 do 2,5 milijona obiskovalcev, v družbi pa pričakujejo, da se bo zaradi McDonaldsa obisk trgovskega središča na letni ravni povečal za od 10 do 12 odstotkov.

mcdonalds, murska-sobota
Niko Časar
V BTC City Murska Sobota, ki ga vodi Mitja Horvat, pričakujejo, da se bo zaradi McDonaldsa obisk trgovskega središča na letni ravni povečal za od 10 do 12 odstotkov.

Na vprašanje, ali pričakujejo zaradi otvoritve restavracije večjo gnečo na cestah v okolici trgovskega središča, Horvat odgovarja: »Iskreno povedano, smo imeli zamaške v tem delu mesta že doslej in jih pričakujemo tudi sedaj v času prometnih konic. Tako bo žal vse dokler ne bo zgrajena vzhodna obvoznica, ko jo bomo dobili, pa pričakujemo, da se bo tudi tu promet razbremenil in umiril. Zaenkrat smo nekoliko spremenili prometni režim na naših parkiriščih, imamo tudi varnostnike, ki pomagajo pri usmerjanju prometa. Za zaposlene smo uredili posebno parkirišče na severni strani nakupovalnega središča. Torej nekih strašnih dodatnih zamaškov ne pričakujemo, razen tistih, ki jih že imamo.«

Franšizo McDonaldsa v Sloveniji ima ljubljanska družba Alpe-Panon, ki ima več kot 600 zaposlenih. V letu 2018 je imela družba 45 milijonov evrov prihodkov in 2,5 milijona evrov dobička. Soboški McDonalds je 22. restavracija te ameriške verige s hitro prehrano v državi. Ostale se nahajajo v Ljubljani (7), Domžalah, Celju (2), Velenju, Mariboru (4), Novem mestu, Kopru, Kranju, Lescah, Novi Gorici in na Ptuju.

Za soboške razmere je zanimiv tudi dolg delovni čas restavracije, ki bo med tednom odprta od 7. ure zjutraj do 23. ure zvečer, v petek in soboto pa do polnoči. Tako imenovani McDrive, kjer je možno hrano prevzeti iz avtomobila, bo v petek in soboto obratoval do 2. ure zjutraj. »Tudi v tem pogledu je dodatna oživitev tega dela mesta dobrodošla,« pravi Horvat, ki si je na čelu soboškega trgovskega središča deset let prizadeval za prihod McDonaldsa. Gradnjo objekta, s katero so začeli sredi marca letos, so zaključili v pogodbenem roku, ne glede na dogajanje zaradi epidemije koronavirusa. Objekt je zgradila lendavska družba Legartis v sodelovanju z nekaterimi drugimi pomurskimi podizvajalci. Do konca avgusta naslednjega leta načrtujejo v soboškem BTC-ju še eno večjo investicijo, in sicer prenovo trgovine Interspar, ki bo tudi prenovi ostala na isti lokaciji. Prenovili bodo tudi vhode v trgovsko središče in fasado.

mcdonalds murska-sobota