vestnik

(Murska Sobota–Gederovci) Ob obnovljeni cesti bodo še nekaj časa znaki za omejitev hitrosti na 50 km/h

I. B., 1. 1. 2024
Jure Kljajić
Ob obnovljeni državni cesti med Mursko Soboto in Gederovci so še vedno postavljeni znaki z omejitvijo hitrosti na 50 kilometrov na uro, čeprav je bil v začetku meseca opravljen komisijski pregled, po katerem naj bi bila omejitev odpravljena.
Aktualno

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo pravi, da je treba odpraviti še nekatere pomanjkljivosti.

Ob obnovljeni državni cesti med Mursko Soboto in Gederovci so še vedno postavljeni znaki za omejitev hitrosti na 50 kilometrov na uro, čeprav je bil v začetku meseca decembra opravljen komisijski pregled, po katerem naj bi bila omejitev odpravljena. Direkcija za infrastrukturo je na naše poizvedovanje pritrdila, da sta bila komisijski pregled in prevzem izvedenih del opravljena 5. decembra, omejitev pa še velja zaradi gradbiščnega režima.

veščica, gederovci, cesta, omejitev
Jure Kljajić
Še vedno velja gradbiščni režim.

Odpravljene morajo biti namreč še nekatere pomanjkljivosti. »Treba je predvideti dodatne ukrepe za umirjanje prometa v dveh križiščih ter preveriti osvetljenost prehoda za kolesarje v Gederovcih ter po potrebi uvesti dodatne ukrepe,« so odgovorili in kot primer navedli dodatni kandelaber s svetilko. Prav tako je še nekaj manjših pomanjkljivosti pri vertikalni in horizontalni prometni opremi. »Predvidoma bodo vse pomanjkljivosti odpravljene v roku v začetku aprila 2024 skladno z zapisnikom komisije.«

Kakšne omejitve hitrosti bodo veljale po odpravi pomanjkljivosti?

V direkciji pravijo, da bo hitrost omejena na 90 kilometrov na uro zunaj naselja, pred križiščem za Kupšince bo veljala omejitev 70 kilometrov na uro, v naseljih pa bo omejitev običajnih 50 kilometrov na uro.

murska-sobota---gederovci cesta drsi pomanjkljivosti omejitev-hitrosti