vestnik

Murskosoboška poslovalnica AS lani zbrala 15 milijonov evrov premij  

Majda Horvat, 7. 6. 2018
Majda Horvat
Gabrijel Škof, predsednik uprave AS in Geza Šanca, direktor murskosoboške poslovalnice, zadovoljna z lanskim poslovanjem.
Aktualno

Če bo prišlo do združitve zavarovalnic AS in Generali Slovenija, bi glede na lani imeli v Sloveniji 19-odstotni tržni delež.    

Zaposleni v zavarovalnici Adriatic Slovenica (AS) so bili interno obveščeni o izvajanju skrbnega pregleda z namenom sklenitev prevzemne pogodbe. Prav tako so bili 23. maja, torej isti dan, kot je bila sklenjena pogodba med KD Group in Generali Praga o prodaji oziroma nakupu celotnega poslovnega deleža v Adriatic Slovenica, interno obveščeni o tem dogodku. To je na današnji tiskovni konferenci AS v prostorih murskosoboške poslovne enote, ki je bila namenjena predvsem predstavitvi lanskega poslovanja in prodajnih produktov, povedal predsednik uprave AS Gabrijel Škof. Prav tako so zaposleni isti dan, kot je bila sklenjena pogodba, prejeli nekatera stališča dosedanjih in bodočih lastnik, naslednji dan pa še dodatne informacije. To pa z namenom, da ne bi imeli napačnega vtisa o tem, kdo je dejansko kupil AS, je še dejal Škof. Kajti tudi iz objav v nekaterih medijih je bilo mogoče zmotno sklepati, da je Adriatic Slovenico kupil Generali Slovenija.



Ko bodo na novega lastnika preneseni vsi poslovni deleži, - kar se bo zgodilo, ko bodo izpolnjeni vsi predhodni pogoji -, bosta obe zavarovalnici, tako Generali Slovenija kot AS v enakem položaju do skupnega lastniku. "V prihodnosti se lahko pričakuje združitev, kajti vsak lastnik, ki se odloči za tako pomemben korak, torej za nakup tretje največje zavarovalnice na trgu, na katerem pa že ima zavarovalnico s približno pet odstotnim tržnim deležem, bo gotovo poskušal doseči neke sinergijske učinke, in največji sinergijski učinek je možno doseči ob združitvi obeh zavarovalnic. Verjamem, da se bo to v neki nedorečeni prihodnosti tudi zgodilo, težko pa ocenim, ali se bo to zgodilo v letu in pol ali v daljšem obdobju," je še povedal Škof.


Murskosoboška poslovna enota, ki je ena od devetih poslovalnic AS, ima zaposlenih 38 ljudi, od tega 15 zastopnikov za sklepanje zavarovanj, lani pa je zbrala 15,2 milijona evrov premij.

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je ena izmed treh najmočnejših zavarovalnic, saj ima na slovenskem trgu 14 odstotni delež. Ko bo na osnovi prevzemne pogodbe prišlo do združitve zavarovalnic AS in Generali Slovenija, bosta glede na lanski poslovni uspeh skupaj imeli v Sloveniji 19 odstotni tržni delež.
V letu 2017 je zavarovalnica AS zbrala 303,8 milijona evrov kosmate zavarovalne premije, rast pa je dosegla na vseh treh področjih poslovanja ter presegla načrtovane prodajne rezultate. Čisti poslovni rezultat AS je znašal 11,4 milijona evrov. To je ustvarilo 1076 zaposlenih. Zavarovalnico kot storitveno dejavnost namreč močno opredeljujejo prav zaposleni.
Murskosoboška poslovna enota, ki je ena od devetih poslovalnic AS, ima zaposlenih 38 ljudi, od tega 15 zastopnikov za sklepanje zavarovanj, lani pa je zbrala 15,2 milijona evrov premij.
Adriana Gašpar
Adriatic Slovenica in Generali Slovenija imata istega lastnika. Da ju bo združil je povsem realna možnost. Kdaj še ni znano. 
zavarovalnica As Geza Šanca Gabrijel Škof