vestnik

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota danes odprla čitalnico

Vestnik, 14. 4. 2021
Nataša Juhnov
Čitalnica je odprta vsako sredo.
Aktualno

Po enajstdnevnem zaprtju države zaradi epidemije je od ponedeljka znova mogoče obiskati knjižnice, muzeje, galerije in gradove. Nekatere pomurske ustanove so vrata odprle v ponedeljek, nekatere pa torek.

Iz Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota (PIŠK) sporočajo, da so v ponedeljek odprli vrata za knjižne molje. Delovni čas mestne in krajevnih knjižnic je nespremenjen, Bibliobus pa vozi po ustaljenem urniku. Tudi čitalnica je od srede, 14. aprila, spet na voljo, in sicer vsako sredo med 8. in 14. uro. Obiskovalce ob tem naprošajo, da spoštujejo veljavne varnostne ukrepe.

Od včeraj je znova mogoče obiskati Pomurski muzej Murska Sobota. Poleg stalne razstave, ki je zaradi prenovitvenih del na ogled v zmanjšanem obsegu, si lahko ogledate še dve novi, in sicer razstavo o življenju in delu soboškega fotografa Jožeta Kološe in razstavo o pomurski železnici. Muzej je odprt od torka do petke med 9. in 15. uro ter v soboto med 9. in 13. uro.

balkon,Hans Dollinger(1)
Arhiv Galerija Murska Sobota
Dela umetnika Hansa Dollingerja (na fotografiji) so na balkonu, dela Barbare in Michaela Schölßa pa v mali oziroma veliki galeriji v Murski Soboti.

Sprehodite se lahko tudi po Galeriji Murska Sobota, kjer si lahko ogledate nove razstave treh nemških umetnikov: Barbare in Michaela Schölß ter Hansa Dollinger. Odprti so od torka do petka med 8. in 17. uro ter v ponedeljek in soboto med 9. in 12. uro.

Od ponedeljka je spet mogoče obiskati Galerijo-Muzej Lendava, in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro in v soboto med 10. in 14. uro. Poleg nekaj razstav si bodo obiskovalci kmalu lahko ogledali tri nove, in sicer razstavo Zemlja, ogenj, voda, ki bo predstavljala arheološko dediščino Lendava z okolico. Ljudska zakladnica, ki bo predstavljena kot stalna etnološka razstava, Sacra Lindwa pa bo predstavljala stalno razstavo sakralne dediščine. 

624fe8d724899a0aa11dc988e0990b40
Jože Gabor
Lendavski grad kmalu z novimi razstavami.

Podaljšali razstavo Štefi P. Borko

Tudi Muzej Špital v Gornji Radgoni je včeraj odprl vrata za obiskovalce, od ponedeljka pa si lahko spet ogledate razstavo v Domu kulture o Štefi P. Borko, ki je do sedaj je imela 20 samostojnih razstav, sodelovala pa je na več kot 500 skupinskih razstavah v 61-ih državah sveta, kjer je za svoje fotografije prejela več kot 300 nagrad, od tega 67 zlatih, 36 srebrnih in 18 bronastih medalj. Kot piše na njihovi spletni strani so za obiskovalce odprti med ponedeljkom in petkom med 8. in 16. uro in v soboto med 8. in 12. uro. 

V ponedeljek sta vrata ponovno odprla muzej in galerija Anteja Trstenjaka v Ljutomeru, kjer si lahko ogledate muzejske zbirke in razstavo umetniških del Boštjana Plesničarja z naslovom Revitalizacija svetlobe. Ogled muzeja in galerije je možen od ponedeljka do petka od 8. do 15. ure. 

59f5e0a836b5f6e7e1f58c9cbdb3db50
Gregor Domanjko
Grad na Goričkem vabi k ogledu in raziskovanju stalnih in občasnih razstav iz zgodovine, domače obrti in dejavnosti, narave in umetnosti.

Od včeraj si ponovno lahko ogledate razstave na gradu Grad na Goričkem, in sicer od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Obiskovalce vabijo k ogledu in raziskovanju stalnih in občasnih razstav iz zgodovine, domače obrti in dejavnosti, narave in umetnosti. Na voljo je tudi razstava z naslovom M/I/UROVANJE Tatjane Mijatovič, ustvarjalke iz Radencev. Slikarsko razstavo pa dopolnjuje instalacija literarne ustvarjalke Norme Bale z naslovom Kakša riba!. 

Muzej in galerija Anton Trstenjak Ljutomer
V Ljutomeru si lahko ogledate razstavo umetniških del Boštjana Plesničarja.
pomurski-muzej galerija-muzej-lendava grad-goričko