vestnik

Na avtocesti kolesarja, vozite previdno

Vestnik.si, 16. 7. 2023
Facebook/Radarji v Pomurju
Kolesarja na pomurski avtocesti
Aktualno

V Facebook skupini Radarji v Pomurju, je bila objavljena slika na kateri sta kolesarja na avtocesti.

Kolesarja se peljeta na odstavnem pasu na odseku Dolga Vas - Lendava. 

Na avtocestah po vsem svetu veljajo stroge omejitve glede dovoljenih vrst vozil, ki se lahko premikajo po teh hitrih cestah. Med temi omejitvami je tudi prepoved kolesarjem, da vozijo po avtocestah. Ta ukrep je pomemben za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev prometa.

Kolesarji so v primerjavi z motornimi vozili veliko počasnejši in manj opazni, zato so na avtocestah izpostavljeni večjemu tveganju. Zato je ključno, da kolesarji upoštevajo cestno infrastrukturo, ki je namenjena njihovi varnosti, kot so kolesarske steze in poti.

Hkrati pa je pomembno, da ostali udeleženci prometa na avtocestah ohranjajo visoko stopnjo pozornosti. Vozniki morajo biti zavedni omejitev glede prisotnosti kolesarjev na avtocestah in se zavedati morebitnih nevarnosti, ki jih lahko predstavljajo. Povečana pozornost in strpnost do drugih udeležencev prometa so ključnega pomena za zagotavljanje varnosti na avtocestah.

Vzdrževanje jasnega razumevanja o omejitvah kolesarjev na avtocestah in nenehno spodbujanje previdnosti vseh udeležencev prometa lahko pomagata zmanjšati tveganje prometnih nesreč in zagotoviti varno izkušnjo za vse na avtocestah.

kolesarja radarji-v-pomurju avtocesta