vestnik

Na čelu zdravniške zbornice se obeta sprememba

STA, 18. 11. 2020
STA
Infektologinja Bojana Beović je v prvem krogu prejela največ glasov.
Aktualno

Na volitvah za predsednico Zdravniške zbornice Slovenije bo potreben drugi krog. Vanj sta se uvrstili infektologinja Bojana Beović, ki je v prvem prejela največ glasov, in predsednica sekcije domskih zdravnikov Tanja Petkovič, medtem ko aktualna predsednica Zdenka Čebašek-Travnik zapušča položaj, kažejo rezultati na spletni strani zbornice.

Volilna komisija zbornice je štetje po pošti prispelih glasov opravila v torek. Skupno je bilo oddanih 5893 glasov, s čimer je bil dosežen potreben kvorum. Kot je navedeno na spletni strani zbornice, je bila udeležba 50,7-odstotna.

Za Beovićevo, ki je v zadnjem času znana predvsem kot vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje, je glasovalo 2895 upravičencev, za Petkovičevo 1510, za Čebašek-Travnikovo pa 1443 upravičencev. Med prispelimi glasovnicami je bilo 45 neveljavnih.

Sprva so bile volitve, na katerih so poleg predsednice izbirali tudi poslance skupščine zbornice, predvidene za 12. maj, a so jih takrat zaradi epidemije covida-19 premaknili na poznejše obdobje, tako da so potekale v torek.

Mandat predsednika traja štiri leta z enkratno možnostjo ponovne izvolitve.

STA
Bojana Beović
zbornica zdravniki volitve