vestnik

Na cesti od Črenšovec do Gomilice bo končno krožišče

M.H., 14. 7. 2023
M.H.
Na tem križišču se je zgodile že več prometnih nesreč.
Aktualno

Največ prometa je, ko zaposleni iz podjetja Carthago ter drugih podjetji v industrijski coni v Odrancih prihajajo na delo ali gredo domov

Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo javno naročilo za ureditev krožnega križišča na enem najbolj nevarnih križišč, pri tako imenovanih Prvih jamah blizu vasi Trnje. Tu se križata ravna in dokaj prometna cesta od Črenšovec do Gomilice ter cesta med vasema Odranci in Trnje. Gre za križišče, ki je  prometno najbolj obremenjeno v času, ko zaposleni iz podjetja Carthago ter drugih podjetji v industrijski coni v Odrancih prihajajona delo  ali odhajajo domov, na gost promet pa vplivajo tudi obiskovalci bližnjega trgovskega centra.

Posamezniki, lokalna skupnost in strokovnjaki za prometno varnost že več kot deset let opozarjajo, da bi bila za izboljšanje prometne varnosti na tem križišču najboljša rešite postavitev krožišča, toda država je izvedbo tega že večkrat preložila. Tudi zdaj je od naročila za pripravo projektne dokumentacije  do objave javnega naročila za ureditev krožišča preteklo nekaj let. Naročilo za pripravo dokumentacije je ministrstvo za infrastrukturo namreč oddalo avgusta 2019, za izvedbo del male vrednosti pa 10. julija. Vloge ponudnikov bodo odpirali 10. avgusta.

krožišče odranci črenšovci prometna-cesta