Topolnik je poudaril, da s to prireditvijo, ki jo pripravljajo že več let, kupce opozarjajo, da se od tega obdobja v njihovi trgovini dobi več lokalno pridelane hrane. Dodal je, da so pred leti začeli z malo prodajo, čez čas so se začeli ukvarjati še z distribucijo, v času epidemije pa so uvedli tudi dostavo hrane po Pomurju. Zagovarjajo dejstvo, da je treba zagotavljati čim krajšo dostavno pot hrane, saj kupec s tem največ pridobi, pridelovalci pa lahko na ta način iz tega največ iztržijo. Zelena točka sodeluje z več kot 70 ponudniki iz lokalnega okolja.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuFurs opozarja na lažna elektronska sporočila o davčnih obveznicah
Finančna uprava RS (Furs) ponovno opozarja na poskuse prevar z lažnimi elektronskimi sporočili, in sicer glede prispelih davčnih obveznic na osebni bančni račun. Sporočila so videti, kot da jih pošilja Furs, kar pa ne drži. Furs zato zavezance poziva k previdnosti. "Ne nasedajte in nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov," so zapisali.
Ob tej priložnosti sta se predstavila dva lokalna dobavitelja inovativnih izdelkov. To sta Gašper Barbič, ki je skupaj s partnerko Nušo, vzpostavil znamko Grins mikrozelenje, ter Matej Zadravec iz Ekološke kmetije Zadravec. Več o pridelovalcu mikrozelenjave si lahko preberete TU, več o kmetiji Zadravec, ki se ukvarja z vzrejo goveje živine in ponuja ekološko seneno govedino, kupci pa lahko izbirajo med različnimi paketi, pa na tej povezavi. Beseda je tekla tudi o podjetju Ekoprlekija, v katerem so vključeni ekološko kmetije iz Prlekije.
Topolnik je predstavil še vzpostavljen sistem sledljivosti na osnovi tehnologije blockchain, ki je namenjen personifikaciji lokalne hrane in predstavitvi faz pridelave, Štrausova pa je spregovorila o delu na področju trajnostnega razvoja, sledljivosti, pomena lokalne in odpadne hrane.