vestnik

(FOTO) Na državnem gasilskem tekmovanju tudi pomurske ekipe. To so njihove uvrstitve

Vestnik.si, 8. 6. 2021
PGD Bolehnečici
PGD Bolehnečiči.
Aktualno

V Celju je minuli vikend potekalo državno gasilsko tekmovanje, ki se ga je udeležilo okoli 1500 mladih in 2500 članov. Preizkusili so sisteme in naloge, ki jih bodo izvedli leta 2022, ko bo Celje gostilo gasilsko olimpijado.

Na državno člansko prvenstvo se je prijavilo 247 tekmovalnih enot, ki jih je sestavljalo devet tekmovalcev in rezerva v članskih kategorijah ter sedem tekmovalcev in rezerva v kategorijah starejših gasilcev. Člani in članice so tekmovali v vaji z motorno brizgalno, v štafeti na 400 metrov z ovirami in v vaji razvrščanja. Prva v konkurenci člani A je bila ekipa Kebelj, drugi so bili Podgorci, tretja pa Oplotnica. Najboljša pomurska ekipa so bili Motovilci, ki so končali na 11. mestu. Strukovci 1 so bili 15., Sovjak 35. Pri članih B so bili korovski gasilci četrti, ekipa Sveti Jurij je bila peta, gasilci ekipe Mekotnjak-Stara Cesta pa so končali kot 16. 

pgd črenšovci, državno tekmovanje, celje
PGD Črenšovci
PGD Črenšovci.

Pri članicah A je zmagal Semič, na drugo stopničko se je povzpela ekipa Hajdoš, na tretjo pa Bodonci. Od pomurskih gasilskih društev so tekmovali še ekipa Črenšovec, ki je končala kot 16., Sotina je bila mesto za njimi, Sovjak pa je bil 30. Tudi pri članicah B so bile najboljše bodonske gasilke, in sicer bile 13., ekipa Stavenšincev je bila 33., Korovcev pa 36.

pgd, bodonci
Janja Vlaj
PGD Bodonci

Tekmovali so tudi starejši gasilci, ki so se preizkusili v vaji s hidrantom in v vaji raznoterosti. Zmagala je ekipa Oplotnice, od pomurskih tekmovalcev so bili črenšovski starejši gasilci 37., ekipa Žižkov je bila 41. Med starejšimi gasilkami je nastopila ekipa Spodnji Ivanjci, ki je končala na 26. mestu. 

pgd-bolehnečici, gasilsko-državno-tekmovanje, celje
PGD Bolehnečici
PGD Bolehnečiči.

V Celju so nastopile tudi mlajše konkurence, prijavljenih je bilo 146 tekmovalnih enot. Med pionirji so v vaji z vedrovko, v štafeti na 400 metrov z ovirami in v vaji razvrščanja med pomurskimi ekipami najboljšo uvrstitev dosegli pionirji iz Vučje vasi, bili so sedmi, ekipa Bolehnečic je bila enajsta, Sela 34., Dobrovnika pa 36. V konkurenci mladincev je bila ekipa Bolehnečic sedma, Črenšovec osma, Vučje vasi 20., Murske Sobote pa 40. Pri mladinkah so bile gasilke iz Pertoče šeste. 

gasilstvo gasilska-zveza-slovenije celje državno-prvenstvo