vestnik

Na Expo v Dubaj odhajajo tudi slovenski lesarji

Vestnik, STA, 16. 1. 2022
Twitter/Vlada RS
Expo Dubaj.
Aktualno

Na petdnevni poslovni obisk na svetovno razstavo Expo v Dubaj je danes odšla 34-članska delegacija podjetij in ustanov s področja lesno-predelovalne dejavnosti. Osrednji dogodek obiska bo poslovni forum Les - trajnostni material prihodnosti, ki bo v ponedeljek na slovenskem paviljonu na Expu.

Kot so sporočili iz Gospodarske zbornice Slovenije, ki obisk delegacije pripravlja v sodelovanju z Javno agencijo Spirit Slovenija, bo forum izveden v okviru evropskih dnevov krožnega gospodarstva. Te organizira evropska platforma za krožno gospodarstvo.


V dogajanja v okviru evropskih dnevov krožnega gospodarstva bodo vključeni tudi dogodki v paviljonih drugih sodelujočih držav, in sicer Nizozemske, Finske, Poljske in Irske. Člani delegacije bodo imeli tudi veliko priložnosti za poslovno mreženje v nekaterih drugih paviljonih ter dogodkih Global Goals Week, ki v tem času potekajo na Expu v organizaciji Združenih narodov.

Kot so sporočili iz GZS, je zbornica kot partner pri izvedbi slovenskih gospodarskih delegacij na EXPO 2020 Dubaj koordinator izbranih delegacij in tematsko obarvanih poslovnih forumov. Tako so bile že izvedene delegacije s področja naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne, digitalizacije in umetne inteligence ter logistike.

Tokratni delegaciji s področja lesarstva bo sledila še delegacija s področja kmetijstva in hrane, ki bo potekala med 13. in 16. februarjem 2022. 

expo razstava slovenski-lesarji