vestnik

Na Goričkem gojil konopljo, v G. Radgoni vozil pijan

Maja Hajdinjak, 12. 9. 2018
Arhiv Večera
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Kot so sporočili s PUMS, so danes opravili hišno preiskavo na območju Goričkega. Poročajo tudi o vožnji pod vplivom alkohola.

Na podlagi odredbe sodišča so danes policisti PP Gornji Petrovci skupaj z vodnikom službenega psa iz EVSP M. Sobota opravili hišno preiskavo pri 45-letnem občanu iz območja Goričkega. Med preiskavo so našli in zasegli 27 sadik rastline zelene barve v višini od 50 cm do 250 cm in posušene delce rastline zelenorjave barve.

Po pridobljenem poročilu o preiskavi s strani NFL bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju 1 do 10 let.


V nedeljo, 9. 9. 2018, pa so policisti PP Gornja Radgona v naselju Jamna opravljali nadzor nad udeleženci cestnega prometa z izvajanjem meritev hitrosti z radarjem. Med nadzorom je bil zaustavljen voznik tovornega vozila znamke Renault Trafic, pri katerem je bila izmerjena hitrost 98 km/h. V postopku je bil 45-letnemu vozniku odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil izdan plačilni nalog za 1.900 evrov.

b3cb8976a32d0fdbd221a58d86f18651
Pu Novo Mesto
Fotografija je simbolična.





konoplja pums alkotest