vestnik

Na teh lokacijah v Murski Soboti bo na voljo brezplačni internet

Vestnik, 10. 2. 2021
Ales Cipot
Murska Sobota
Aktualno

Mestna občina Murska Sobota je prejela 15 tisoč evrov nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih.

Oznaka brezžičnega omrežja WiFi4EU bo občanom in drugim obiskovalcem omogočila brezplačni širokopasovni internetni dostop, omrežje pa bo popolnoma aktivno predvidoma v začetku marca, ko bodo lokacije ustrezno označene in pregledane, so sporočili iz Mestne občine (MO) Murska Sobota. 

Namestitev opreme in omrežja WiFI4EU v MO Murska Sobota izvaja podjetje Telekom Slovenije, uporaba omrežja pa bo povsem preprosta. Uporabnik mora na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji izbrati omrežje z oznako WiFI4EU, nato se bo odprl spletni obrazec z emblemom omrežja in MO Murska Sobota, kjer bo moral uporabnik pritisniti možnost "Vstopite". S tem bo prijava opravljena, uporabnik pa bo lahko začel z uporabo brezplačnega interneta. 

murska-sobota
M.V.
Murska Sobota

Dostop do brezplačnega interneta bo omogočen v stavbi občinske uprave, v okolici Trga zmage in drevoreda Martina Luthra, v Slovenski ulici - južni del in v odsekih bližnjih ulic, ki se povezujejo s Slovensko ulico (Slomškova, Cvetkova, Zvezna, Kocljeva, Kardoševa ulica ter ulice Štefana Kovača, Staneta Rozmana in arhitekta Novaka).

Sistem je do uradne potrditve še v fazi testnega delovanja.

MOMS brezplačen-internet