vestnik

Na Kobilju pripravljali sladke dobrote

Jože Žerdin, 9. 3. 2019
Ales Stumpf
Te slaščice so se naučile pripraviti udeleženke delavnice.
Aktualno

Kulturno društvo Kobilje je za vse zainteresirane pripravilo brezplačno kuharsko delavnico, ki jo je vodila Simona Bukovec iz Kobilja, sicer lastnica slaščičarstva Sladki raj.

Dvodnevna delavnica je potekala v gasilskem domu v Kobilju, udeležilo pa se je je šest vaščank in dve udeleženki iz Dokležovja. Prvi dan je Bukovčeva vse zbrane pozdravila in predstavila potek dela. Prinesla je nekaj receptov za pripravo zahtevnejšega peciva, nato pa so skupaj izbrale slaščice, ki jih bodo pripravile.

d1dc828c9d768b9a635bb560817fb557
Ales Stumpf
Na Kobilju je v organizaciji Kulturnega društva Kobilje potekala kuharska delavnica.


52dd9a0c048edd9599b3a6840c0689bd
Ales Stumpf
Spekle so tudi torto.

Simona Bukovec je udeleženkam pri peki pomagala z nasveti. Napol pripravljene izdelke so nato čez noč spravile v hladilnik in jih dokončale naslednji dan, ko so slaščice okrasile in nadevale z raznimi kremami. Ob koncu je sledila še pokušina pripravljenih sladkih dobrot, nekaj pa so udeleženke odnesle s sabo domov.Vzdušje na delavnici je bilo vseskozi prijetno in sproščeno, udeleženke so se ob peki zabavale in se nemalokrat nasmejale šalam na pekovski račun. Da je kuharska delavnica na Kobilju uspela, gre velika zahvala tudi predsednici Kulturnega društva Kobilje Ludviki Gjerek.

Ales Stumpf
Udeleženke kuharske delavnice na Kobilju. 
kobilje kuharska delavnica sladki raj