Na Koreniki v Šalovcih so gostili člane društva upokojencev NLB iz celotne Slovenije. Srečanje je organizirala enota Društva upokojencev NLB Pomurja, ki ga zastopa Olga Lang. Organizatorji so se odločili, da svoje goste popeljejo po vzhodnem delu Goričkega, ki velja za enega od najbolj ogroženih območij v Pomurju. Udeleženci so si ogledali sirarno Gorički raj in Medičarstvo Celec v Ratkovcih, nato pa so se odpravili proti eko-socialni kmetiji Korenika v Šalovcih. Udeleženci so se sprehodili po obeh kmetijah in si ogledali zeliščni vrt ter živalski park z avtohtonimi slovenskimi pasmami živali.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuBine Pušenjak se je vrnil z zdravljenja v tujini, doma so jim pripravili sprejem
Bine Pušenjak je pri dveh letih in pol zbolel za tumorom osrednjega živčevja. Zadnjih šest tednov so z družino preživeli v Italiji na zdravljenju.
"V okviru projekta LAS Goričko, ki ga sofinancira Evropska unija preko Evropskega sklada za regionalni razvoj, smo izvedli promocijski dogodek, s katerim smo udeležencem popestrili program srečanja. Namen dogodka je bil promocija ponudnikov v lokalnem okolju, promocija storitev v okviru turistične ponudbe in spodbujanje sodelovanja med posameznimi ponudniki izdelkov in storitev. Gostom smo ponudili kosilo s tradicionalnimi kulinaričnimi dobrotami. Odzivi udeležencev so bili zelo pozitivni, gospa Olga Lang je bila nad dogodkom zelo navdušena, saj smo v okviru projekta povezali obstoječe ponudnike in hkrati ponudili novo nastajajoče turistične produkte, na temelju povezovanja in sodelovanja na območju LAS Goričko," je dejala Ines Kranjec izEko-socialne kmetije Korenika v Šalovcih.
Projekt »Lokalni okusi in doživetja »Diši po Prekmurju« se izvaja na območju LAS GORIČKO 2020. Projekt sofinancira Evropska unija preko Evropskega sklada za regionalni razvoj.Zagotavlja izboljšano tržno organiziranost z združevanjem pod okriljem kolektivne blagovne znamke in s skupnim nastopom na trgu, vzpostavljanje kratkih verig z direktnim trženjem v lokalnem okolju in spodbuja razvoj novih storitev v okviru turistične ponudbe (vodeni ogledi z degustacijami pri posameznih ponudnikih, obogatitvijo obstoječih prireditev in podobno) ter s tem prispeva k ustvarjanju dodatnega vira prihodkov na podeželju.
Projekt spodbuja podjetniške aktivnosti in ustvarja inovativna partnertsva, z izobraževalnimi aktivnostmi pa prispeva k večji prepoznavnosti podjetniških priložnosti. Projekt spodbuja razvoj novih proizvodov in storitev, izobraževanja, promocije in informacijske aktivnosti. V sodelovanju z zunanjimi izvajalci bomo organizirali prireditve in promocijske dogodke, kjer bomo s ponudniki lokalnih izdelkov in storitev bomo izvajali promocijo ter obiskovalce ozaveščali o pomenu lokalno pridelane hrane in spodbujali k nakupu domačih prozvodov, hkrati pa o tej tematiki tudi ozaveščali širšo javnost.