vestnik

Na Maroltovem srečanju bosta nastopili tudi dve pomurski folklorni skupini

Vestnik.si, 9. 6. 2023
Jože Gabor
Na Maroltovem srečanju bosta nastopili Folklorna skupina Kulturnega društva Marko Beltinci in Folklorna skupina Leščeček Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Maroltovo srečanje organizira Javni sklad za kulturne dejavnosti in je namenjeno predstavitvi zanimivih in kakovostnih programov odraslih folklornih skupin, ki poustvarjajo plesno in z njim povezano izročilo oziroma oblikujejo svoj program na kakovosten in inovativen način.

V Žalcu bo jutri potekalo tradicionalno tekmovanje folklornih skupin. Nastopilo bo 13 najboljših odraslih skupin, ki so se na zaključno tekmovanje uvrstile preko območnih in regijskih srečanj. Skupine so razdeljene v dva polfinala, v drugem, ki se bo pričel ob 16.30, se bosta predstavili tudi Folklorna skupina Kulturnega društva Marko Beltinci in Folklorna skupina Leščeček Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej

Nastope bo ocenjevala strokovna žirija v sestavi Klavdija Žabot, Tadej Teran in Matej Jevnišek. Najboljše skupine bodo zaplesale še na večerni finalni prireditvi, ko bo žirija tudi podelila nagrade za prva tri mesta, zmagovalca bo izbrala še publika. Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo ob tej priložnosti tudi podelil Maroltovi listini za leto 2022, ki ju bosta za delo na področju folklorne dejavnosti prejela Martina Prhaj in Franc Kene. 

Na odru se bo poleg tekmovalnih skupin v posebnem revijalnem programu predstavil še Varaždinski folklorni ansambel. 

maroltovo-srečanje folklora pomurje žalec