vestnik

Na Medenem dnevu na Kapci otvorili informativno točko

Vestnik.si, 7. 6. 2024
Duško Benin
Medeni dan na Kapci.
Aktualno

V ospredju je bila svečana otvoritev informativne točke Panj.

Krajevna skupnost Kapca je v sodelovanju z Nogometnim klubom Kapca, Čebelarskim društvom Kapca, Prostovoljnim gasilskim društvom Kapca in KUD Kapca uspešno organizirala vaški dan - Medeni dan, ki je potekal pri vaškem domu na Kapci.

medeni-dan, kapca
Duško Benin
Medeni dan na Kapci.

Središčni dogodek je bil svečana otvoritev informativne točke Panj, ki je bila izvedena v okviru participativnega proračuna Občine Lendava za leto 2024. Namenjena je ozaveščanju in promociji čebelarstva ter pomenu čebel v ekosistemu. Otvoritveni trak so prerezali predsednik Čebelarskega društva Kapca Štefan Šimonka, predsednik KS Kapca Jernej Kramar, in župan Občine Lendava Janez Magyar.

medeni-dan, kapca
Duško Benin
Medeni dan na Kapci.

V svojem nagovoru je župan Janez Magyar izpostavil pravilnost odločitve o izvajanju participativnega proračuna, v okviru katerega lahko občani predlagajo projekte, ki jih želijo izvesti v svojem kraju. Poudaril je tudi, da si bo Občina Lendava, kot nosilka naziva Čebelam najbolj prijazna občina v Sloveniji, tudi v prihodnje prizadevala za ohranjanje in spodbujanje čebelarstva ter v ospredje postavila skrb za okolje in naravne vrednote.

V kulturnem programu so nastopili otroci iz gaberske enote Vrtca Lendava, pevci KUD József Attila, Tiana Lebar Gor na violini ter Matic Pozderec na harmoniki. Prireditelji so poskrbeli tudi za pester program za otroke ter razstavili risbe otrok iz gaberske vrtčevske enote in iz Dvojezične osnovne šole I Lendava, podružnice Gaberje. Goste je s šaljivim nastopom razveselila še otroška gledališka skupina iz Dolnjega Lakoša.

medeni-dan, kapca
Duško Benin
Medeni dan na Kapci.

Člani čebelarskega društva Kapca so obiskovalcem predstavili svoje medene izdelke, ki so bili na voljo tudi v kulinarični ponudbi, kjer so se lahko okrepčali z medenimi rebrci, perutničkami, piščančjimi medaljoni z medeno omako ter medeno sladico in domačim čajem. Večerni del prireditve je bil popestren z zabavo ob glasbeni skupini Skok.

medeni-dan, kapca
Duško Benin
Medeni dan na Kapci.

medeni-dan kapca panj