vestnik

Na mednarodnem tekmovanju Več znanja za več turizma tudi dve pomurski srednji šoli

Vestnik.si, 17. 3. 2022
Sava Turizem
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Turistična zveza Slovenije je 19. leto zapored pripravila mednarodno tekmovanje Več znanja za več turizma, tema letošnjega tekmovanja pa je Voda in zdravilni turizem. Dijakinje in dijaki ter študentke in študenti izdelajo na temo razvoja turizma raziskovalne naloge, letop so se osredotočili na zdravilne učinke vode in na turistične produkte, ki v ospredje postavljajo dogodivščine ob oziroma na vodi, pozabili pa niso niti na zdravilne izvire, terme in toplice. Raziskovalne naloge bodo nato predstavili na turistični tržnici.

Na letošnjem tekmovanju sodelujeta tudi Ekonomska šola Murska Sobota in Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci. Dijaki in študenti sodelujočih šol so že izdelali promocijske videe na izbrano tematiko, za katere je možno glasovati vse do 23. marca do 17. ure na tej povezavinajboljši spot po izbiri ljudstva pa bo prejel posebno nagrado. Nato bodo potekale tudi javne predstavitve na turistični tržnici, ki bo potekala 23. marca 2022, ko bo tudi prvi dan sejma Alpe-Adria v Ljubljani. 

Osnovni namen omenjenega projekta je kakovostno nadgraditi projekt osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava, saj projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah, kar lahko prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti.

ekonomska-šola-murska-sobota sšgt-radenci več-znanja-za-več-turizma