vestnik

Na mladih svet stoji: Društvo kreativne mladine Murska Sobota prejelo priznanje za naj mladinski projekt

Vestnik.si, 10. 9. 2024
Facebook, Društvo Kreativne Mladine
Društvo je prijelo priznanje za Naj mladinski projekt 2023.
Aktualno

Projekt 'Dnevna soba in informacijska točka za mlade kreativce' Naj mladinski projekt 2023.

Na Brdu pri Kranju je včeraj potekala zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta 2023, letos že 22-ič pod okriljem Mladinskega sveta Slovenije. Na dogodku so bila podeljena priznanja izjemnim prostovoljcem in prostovoljskim projektom. Slovesnost je gostila predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar, ki je na dogodku poudarila pomen prostovoljstva kot temeljnega stebra sodobne družbe, ki izboljšuje kakovost življenja posameznikov in skupin, zlasti tistih, ki so ogroženi, prikrajšani ali potisnjeni na rob družbe.


Na natečaj Prostovoljec leta 2023 je prispelo 89 prijav, od tega 16 za projekte in 73 za posameznike. Naziv naj prostovoljski projekt leta 2023 je prejel projekt Polet s knjigo Celjskega mladinskega centra, za posebne dosežke pa projekt Planinske zveze Slovenija inPlaninci po slovenski planinski poti.

priznanje, društvo-kreativne-mladine, predsednica-države
Facebook, Društvo Kreativne Mladine
V društvu verjamejo, da majhni koraki vodijo do velikih sprememb.


Priznanje za naj mladinski projekt pa je šlo v roke Društva kreativne mladine Murska Sobota za projekt Dnevna soba in informacijska točka za mlade kreativce. Ob pomembnem dosežku so iz društva sporočili, da njihov projekt ni le ideja ali enkratna akcija, ampak odraz globokega prepričanja mladih, da lahko s svojo angažiranostjo in iskreno skrbjo za sočloveka prispevajo k pozitivnim spremembam v svetu.


»Največji uspeh tega projekta pa je, da smo mladi v Mestna občina Murska Sobota uspeli odpreti prvi mladinski center, ki temelji na odprtosti in vključevanju.S projektom smo spodbujali odprto mladinsko delo, gradili mostove solidarnosti in se borili proti diskriminaciji v vseh njenih oblikah. Vsak od nas lahko naredi majhen korak, ki bo za nekoga drugega pomenil veliko spremembo. Vse, kar moramo storiti, je, da poskusimo,« so še jasno izpostavili, da lahko z majhnimi dejanji prispevamo k ustvarjanju boljšega sveta.


Med ostalimi prejemniki priznanj so Urša Kočevar, Tine Rotovik, Lara Rajhard, Anej M. Irgolič, Marija Medved, Jure Ausec in Klemen Šauperl.

izrael palestinci zda turčija