vestnik

Na največjem turističnem sejmu v Budimpešti se je predstavljala tudi Lendava

Vestnik.si, 3. 3. 2023
Arhiv Občine Lendava
Lendava na sejmu v Budimpešti.
Aktualno

Največji turistični sejem Travel – Utazas je letos bil v znamenju trajnosti v turizmu

Zavod za turizem in razvoj Lendava se je predstavljal na največjem turističnem sejmu v Budimpešti. Lendava je tokrat poleg kulture, kulinarike in aktivnega turizma vabila obiskovalce sejma s posebno atrakcijo v duhu trajnostne tematike sejma, s kolesom sreče. Z glavnimi nagradami, ki so jih prispevali Vinarium Lendava, Zipline Vinarium, Hotel Vinarium in Thermal Resort Lendava, so pretežno madžarske goste motivirali za turistični obisk in doživetja v teh krajih.

sejem, lendava, budimpešta
Arhiv Občine Lendava
Lendava na sejmu v Budimpešti.

V madžarski prestolnici so v okviru skupne pomurske stojnice poleg Lendave obiskovalce sejma nagovarjali še Dobrovnik in Ocean Orchids, Panonska vas, Jeruzalem Ormož in Muravidék.re, skupni stojnici pa so se pridružili tudi promotorji destinacije Kras Brkini.
Največji turistični sejem Travel – Utazas, že 45. po vrsti, je letos bil v znamenju trajnosti v turizmu. V trenutnih razmerah je trajnostno delovanje postalo prioriteta, vključno z zmanjševanjem ekološkega odtisa in družbeno odgovornostjo. Prvič letos je potekal E-Bike Test & Show, s katerim so širšo javnost seznanili s to vedno bolj priljubljeno obliko premagovanja razdalje.

sejem, lendava, budimpešta
Arhiv Občine Lendava
Lendava na sejmu v Budimpešti.

Naslednjič se bo Lendava predstavila na mednarodnem sejmu Place2Go v Zagrebu med 24. in 26. marcem.
lendava ztr-lendava budimpešta sejem