Javno podjetje Prlekija in Komunalno podjetje Gornja Radgona obveščata uporabnike pitne vode na območju občin Apače, Gornja Radgona in Radenci, ki se napajajo iz vodovodnega sistema Podgrad-Segovci, da je treba iz preventivnih razlogov vodo za pitje, kuhanje in pripravo hrane prekuhavati v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje vse do preklica.
Gre za kratkoročen, a nujen ukrep, s katerim se izboljša mikrobiološka kakovost pitne vode, s pravilnim prekuhavanjem se namreč uniči mikroorganizme v pitni vodi, ki so povzročitelji nalezljivih bolezni in se prenašajo z vodo.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(FOTO) V Murski Soboti spet zadišalo po gibanici in šunki
V središču Murske Sobote je danes potekal 14. Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice, seveda so ponudniki razvajali tudi z drugimi lokalnimi dobrotami. Dogodek po besedah organizatorjev vsako leto obišče vse več obiskovalcev. Namen festivala je promocija dveh zaščitenih prekmurskih izdelkov šunke in gibanice ter dvig zavesti o njihovem pomenu v lokalnem in širšem slovenskem prostoru. Fotografije: Diši po Prekmurju/FACEBOOK.
Kakšen je postopek prekuhavanja vode?
Uporabite čisto posodo, v kateri naj voda močno vre tri minute. Če je voda motna, jo pred prekuhavanjem zbistrite z usedanjem in nato filtriranjem s pomočjo filtra za kavo ali prelikane tkanine. Pomembno je, da se prepreči možnost naknadnega onesnaženja prekuhane vode. Vodo nato hranite v hladilniku, za pitje in pripravo hrane pa jo uporabljajte 24 ur, izjemoma 48 ur.