vestnik

Gornja Radgona je gostila območno srečanje pihalnih orkestrov

M.V., 22. 2. 2020
Marina Vrbnjak
Pihalni orkester Glasbene šole Gornja Radgona vodi akademski glasbenik, profesor saksofona, Rok Volk. Foto Marina Vrbnjak
Aktualno

Med tradicionalne kulturne dogodke, ki jih vsako leto pripravi JSKD OI Gornja Radgona, spada tudi območna revija pihalnih orkestrov. Tudi letos se je odvila v avli tamkajšnje osnovne šole, organizirali pa so jo ob podpori Občine Gornja Radgona in domačega Pihalnega orkestra. Revijo je povezovala vodja radgonske OI JSKD Simona Pirc Katalinič, strokovno pa jo je ocenjeval strokovnjak Ervin Hartman, ki je kot dirigent aktiven že od leta 1967.

pihalni-orkester, jskd-gornja-radgona, pihala
Marina Vrbnjak
Območna revija pihalnih orkestrov v Gornji Radgoni

Predstavili so se štirje pihalni orkestri, z dvanajstimi skladbami. Kot prvi je nastopil Pihalni orkester Gornja Radgona, ki deluje že 109 let, sledil je nastop kulturnega društva Godba na pihala iz Svetega Jurij ob Ščavnici, Pihalnega orkestra Apače ter Pihalnega orkestra Glasbene šole Gornja Radgona, ki ga sestavlja 44 učencev in učiteljev. Predsednikom in dirigentom nastopajočih godb so ob koncu prireditve podelili priznanja. Strokovni spremljevalec Hartman je slišano muziciranje označil kot zelo pozitivno, še posebej ga je presenetilo dejstvo, da nastopa veliko mladine oziroma otrok. »Tovrstno muziciranje na radgonskem območju nikoli ne bo zamrlo,« je prepričan.

pihalni-orkester jskd-gornja-radgona