vestnik

Na ocenjevanju vin Decanter World Wine Awards priznanja slovenskim vinarjem

STA, 10. 7. 2021
Aleš Cipot
Letos so ocenili rekordnih 18.093 vin iz 56 držav.
Aktualno

Zlata radgonska penina rose letnika 2017 Radgonskih goric je na mednarodnem ocenjevanju vin Decanter World Wine Awards dobila platinasto medaljo. Srebrno medaljo je dobila njihova najnovejša penina, prvo peneče se vino na svetu, pridelano v popolni temi. Platinasto medaljo je dobilo tudi vino Gašper Cabernet Franc selekcija.

Kot so sporočili iz Radgonskih goric, gre za prestižno priznanje, saj lahko platinasto medaljo dobijo le vina, ki so že imela zlata priznanja in so tako prešla še v drugi krog ocenjevanja, v katerem so izbrani najboljši med že tako najbolje ocenjenimi izdelki.



Enologinja Radgonskih goric Klavdija Topolovec Špur ob nagradah pravi, da pomenijo potrditev trdega in kakovostnega dela, s katerim nadgrajujejo znanje, pridobljeno od generacije, ki jim je zaupala zahtevno in odgovorno nalogo - šolanje penine.

zlata-radgonska-rose_white
Radgonske gorice
Zlata radgonska penina rose letnika 2017 Radgonskih goric je na mednarodnem ocenjevanju vin Decanter World Wine Awards dobila platinasto medaljo



Letos so ocenili rekordnih 18.093 vin iz 56 držav, 170 vinskih kritikov je podelilo 179 platinastih, 5607 srebrnih in 8332 bronastih medalj. Skoraj od začetka na Decanterjevem tekmovanju sodelujejo slovenski vinarji, letos so dobili 108 bronastih, 50 srebrnih, šest zlatih in dve platinasti medalji.

vino medalje