vestnik

Na OŠ IV Murska Sobota odprli nov prizidek

Vestnik.si, 15. 2. 2024
Mestna občina Murska Sobota
Namenu so predali prizidek.
Aktualno

Na Osnovni šoli IV Murska Sobota so namenu predali prizidek, s katerim je šola pridobila jedilnico, učno stanovanje in štiri razrede. Šola je namreč do zdaj zaradi prostorske stiske koristila učilnice OŠ III Murska Sobota.

OŠ IV Murska Sobota je šola za učence s posebnimi potrebami, po besedah ravnateljice Jane Grah tudi prostor vključevanja in sprejemanja. Skupaj z zaposlenimi je vesela novih prostorov in želi si, da se bodo učenci v njih počutili sprejeto in varno. Župan mestne občine Damjan Anželj je dejal, da je občina sicer ustanoviteljica zavoda, a da šolo obiskujejo učenci iz 25 pomurskih občin in dveh izven regije. Kljub temu je mestna ostala sama soinvestirala v prizidek in meni, da bi se tudi preostale občine morale vključiti v sofinanciranje investicije, ne zgolj materialnih stroškov, ali celo prenos ustanoviteljstva na državo. 

oš-iv-murska-sobota, prizidek
Mestna občina Murska Sobota
Namenu so predali prizidek.

Vrednost naložbe je okoli 525 tisoč evrov, nekaj več kot polovico je prispevalo ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, preostali del je bil krit iz občinskega proračuna. 

oš-iv-murska-sobota, prizidek
Mestna občina Murska Sobota
Namenu so predali prizidek.

Novi prostori v prizidku bodo omogočili nadaljnji razvoj dejavnosti na poti k sodobnemu regijskemu centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. 

oš-iv-murska-sobota prizidek odprtje