vestnik

(Otok ljubezni) Zgradili bodo nov mlin in brod ter nadgradili turistično ponudbo

Vestnik.si, 20. 3. 2024
Jure Kljajić
Predviden zaključek projekta je v prvi polovici avgusta 2024.
Aktualno

Cilj projekta je obnova in ponovna postavitev mlina in broda na Otoku ljubezni.

Na Otoku ljubezni se začenja izvedbeni del projekta, ki je pomemben korak v ohranjanju kulturne dediščine in nadgradnji turistične ponudbe. Projekt obsega gradnjo novega mlina in broda ob reki Muri, s čimer želijo izraziti zavezanost ohranjanju tradicije ter hkrati uporabljati sodobne metode za njeno predstavitev in interpretacijo, so sporočili iz občinske uprave Občine Beltinci.

brod, otok-ljubezni, ižakovci, mura, mlin
Jure Kljajić
Oživljanje dediščine Otoka ljubezni.

Projekt izgradnje mlina in broda je financiran v skupni vrednosti 475.115,33 EUR, pri čemer prispeva Evropska unija 350.000,00 EUR. Sredstva so bila pridobljena preko Mehanizma za okrevanje in odpornost ter so dodeljena v okviru stebra C3, komponente K11. Ta podpira ukrep preoblikovanja slovenskega turizma in investicije v infrastrukturo na področju turizma in kulturne dediščine.



brod, otok-ljubezni, ižakovci, mura, mlin
Jure Kljajić
V okviru projekta izgradnje mlina in broda na Otoku ljubezni so poleg osnovnih gradbenih del načrtovali tudi dodatne elemente, ki bodo obogatili izkušnjo obiskovalcev.

Želijo obogatiti izkušnjo obiskovalcev

V okviru projekta izgradnje mlina in broda na Otoku ljubezni so poleg osnovnih gradbenih del načrtovali tudi dodatne elemente, ki bodo obogatili izkušnjo obiskovalcev. Vključitev informativnih tabel bo omogočila globlji vpogled v zgodovino in pomen objektov, medtem ko bodo foto-stene nudile priložnosti za ustvarjanje trajnih spominov. Za zagotavljanje sodobne dostopnosti informacij bo vzpostavljena live-stream kamera. Poleg tega bodo postavljene kolesarnice, digitalni števci za beleženje obiskov kolesarjev in pešcev, panoramski daljnogledi za opazovanje okoliške narave ter vremenska postaja za zagotavljanje aktualnih informacij o vremenskih razmerah.

Predviden zaključek projekta je v prvi polovici avgusta 2024. Cilj projekta je obnova in ponovna postavitev mlina in broda na Otoku ljubezni, ki sta del lokalne kulturne dediščine. Projekt bo odprl nove možnosti za izobraževanje in turizem ter spodbudil obiskovalce k raziskovanju zgodovine in naravnih lepot regije.

Ta prizadevanja so usmerjena v oživitev pomembnih zgodovinskih znamenitosti ter zagotavljanje kakovostne turistične infrastrukture, ki bo privabljala obiskovalce z zanimanjem za avtentične izkušnje. »Z izgradnjo mlina in broda se krepi ozaveščenost o pomenu ohranjanja kulturne dediščine in omogoča obiskovalcem, da se poglobijo v lokalno zgodovino in kulturo,« so še zapisali na občinski upravi.

otok-ljubezni občina-beltinci