vestnik

Urejajo žarni zid in prostor za raztros pepela

I. B., 19. 2. 2022
Vanesa Jaušovec
Pokopališče Tišina
Aktualno

Za to so se odločili zaradi povpraševanja občanov.

Občinski svet Občine Tišina je na zadnji redni seji sprejel rebalans proračuna za leto 2022. V njem sta tudi dve spremembi, ki se navezujeta na pokopališko dejavnost. Na pokopališču Tišina bo do konca letošnjega maja zgrajen žarni zid. Tvoril bo mejo med pločnikom in pokopališčem, nekaj deset žarnih niš pa bo na notranji strani zidu.

Občina se je za postavitev žarnega zidu odločila zaradi povpraševanja občanov po možnosti tovrstnega pokopa svojcev. Dela izvaja Gradbeništvo Maučec iz Gančanov, vrednost je 50 tisoč evrov. Vrednost projekta se je tudi zaradi rasti cen gradbenih materialov v primerjavi s sprejetim proračunom precej zvišala, zato občina z rebalansom zagotavlja dodatna sredstva. 

pokopališče, tišina
Vanesa Jaušovec
Žarni zid bo tvoril mejo med pločnikom in pokopališčem na Tišini.

Na pokopališču Vanča vas bo prav tako do konca maja urejen prostor za raztros pepela. Občina je konec lanskega leta izvedla zbiranje ponudb za izvedbo projekta, naročilo pa je bilo razdeljeno v dva sklopa. V prvem bo podjetje Tlakovanje Gomboc, ki je oddalo najugodnejšo ponudbo, opravilo gradbena, obrtniška in inštalacijska dela. Vrednost podpisane pogodbe je 34 tisoč evrov. Drugi sklop zajema modeliranje skulpture iz brona ter njeno odlivanje. Ta dela bo opravila kiparka Katja Majer iz Hoč, občina pa bo iz občinskega proračuna za to namenila 17 tisoč evrov.

tišina pokopališče