vestnik

Na političnem parketu nova stranka LIDE, vodil jo bo Igor Zorčič

Vestnik.si, STA, 12. 1. 2022
STA
Igor Zorčič
Aktualno

Na političnem parketu bo danes z ustanovnim kongresom tudi uradno zaživela stranka LIDE. Na kongresu, ki bo zaradi epidemioloških razmer potekal digitalno, bodo sprejeli statut in program stranke, izvolili bodo tudi vodstvene organe. Vodstvo stranke bo predvidoma prevzel Igor Zorčič, sicer predsednik DZ, ki je edini kandidat za predsednika.

Program nove stranke LIDE (Liberalni Demokrati) bo, kot so pojasnili, program liberalne stranke. Zorčič je sicer v izjavi ob koncu lanskega leta razkril, da bodo v ospredju stranke med drugim svobodna gospodarska pobuda in človekove pravice. Ime stranke pa je po njegovi oceni primerno, da jo bodo volivci s takim profilom takoj prepoznali in bodo vedeli, kdo zagovarja njihove interese. Zorčič pa je večkrat tudi že napovedal, da bo nova stranka na volitvah nagovarjala "tiste, ki v tej politični ponudbi, ki jo vidimo sedaj, ne vidijo perspektive".

Kateri posamezniki sodelujejo pri ustanovitvi stranke, za zdaj uradno še ni znano, v zadnjih mesecih so se večkrat omenjala nekatera imena nekdanjih članov SMC, med drugim tudi nekdanjo pravosodno ministrico Lilijano Kozlovič, pa tudi nekdanjega zdravstvenega ministra iz kvote DeSUS Tomaža Gantarja.

Zorčič je sicer že večkrat povedal, da se o sodelovanju pogovarjajo tudi z nekaterimi župani, imeli so tudi pogovore z DeSUS. Zorčič naj bi se o sodelovanju pogovarjal tudi s stranko Z.dej nekdanjega strankarskega kolega iz vrst SMC Jureta Lebna in z nekdanjim predsednikom uprave GEN-I Robertom Golobom, ki je napovedal aktivni vstop na politični parket.

V stranki pa so pojasnili, da bo stranka LIDE tudi v prihodnje delala na povezovanju z vsemi, ki zagovarjajo podobne politične vrednote in si želijo drugačne vlade, kot je aktualna pod vodstvom Janeza Janše.

stranke politika lide
Kaj zdaj berejo drugi