vestnik

Na pomurski avtocesti je zaradi novega koronavirusa prometa za 62 odstotkov manj

ABE, 16. 4. 2020
Nataša Juhnov
Po razglasitvi epidemije novega koronavirusa je promet težkih tovornih vozil na pomurski avtocesti do 6. aprilaupadel za približno 52 odstotkov.
Aktualno

Tovorni promet na pomurski avtocesti je upadel za 52 odstotkov, osebnih vozil pa za 72 odstotkov.

Promet na pomurski avtocesti je zaradi ukrepov in omejitev za preprečevanje širjenja novega koronavirusa precej manjši. Po podatkih Darsa je po razglasitvi epidemije novega koronavirusa promet težkih tovornih vozil na pomurski avtocesti do 6. aprila namreč upadel za približno 52 odstotkov, medtem ko je padec prometa ostalih vozil – skupaj osebna oziroma vinjetna vozila, manjši tovornjaki in avtobusi, pri čemer veliko večino prestavljajo osebna vozila – približno 72-odstoten. Če torej upoštevamo celoten promet po pomurski avtocesti, je padec približno 62-odstoten.

krog, avtocesta, pomurka, tovornjaki, promet, simbol
Nataša Juhnov
Padec prometa ostalih vozil v času epidemije – skupaj osebna oziroma vinjetna vozila, manjši tovornjaki in avtobusi, pri čemer veliko večino prestavljajo osebna vozila – pa je približno 72-odstoten.

V letu 2019 je na odseku Vučja vas-Murska Sobota povprečni letni dnevni promet znašal 17.982 vozil (v obe smeri vožnje), od tega težkih tovornih vozil (nad 7,5 tone) 4.232.

avtocesta promet
Kaj zdaj berejo drugi