vestnik

Na pomurski srednji šoli prišlo do prerivanja med dijakom in profesorjem, uveden je bil disciplinski postopek

Vestnik.si, 1. 2. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Poškodovan ni bil nihče, dogodek pa je bil prijavljen tudi pristojnim organom.

Prejšnji teden je na eni od pomurskih srednjih šol oziroma gimnazij prišlo do prepira med mladoletnim dijakom in profesorjem, ki se je nato sprevrgel v prerivanje. Dijak ni upošteval navodil profesorja naj se sezuje, zato ga je profesor porinil, dijak pa naj bi ga nato udaril, danes piše N1. Na šoli neuradnih informacij o povodu za prepir niso potrdili, je pa vodstvo šole potrdilo le, da je šlo za prerivanje. 

V indicentu ni bil nihče poškodovan, so pa zoper profesorja, ki sicer ni bil suspendiran, uvedli disciplinski postopek in ga umaknili iz izobraževalnega procesa v razredu. Doslej naj nad delom profesorja sicer po besedah ravnatelja ne bi bilo pritožb. 

Dogodek je bil prijavljen tudi na policijo, kjer zaradi suma storitve kaznivega dejanja vodijo predkazenski postopek. Prav tako je ravnatelj obvestil inšpektorat za šolstvo, kjer pa dogodka po poročanju N1 niso obravnavali. 

Zadeva naj bi bila po ravnateljevih besedah urejena, tudi ves postopek so izvedli v skladu s protokolom, je pa šola storila vse za zaščito dijaka, ki normalno obiskuje pouk. 

GFML incident